Biz Süreci Başlattık Veli Tamamlamalı

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü, "Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller" sloganıyla il genelindeki tüm ana sınıfı ve ana okulu ile ilkokul öğrencilerine diş sağlıÄ?

GÜNDEM 9.04.2017 21:13:00 0
Biz Süreci Başlattık Veli Tamamlamalı

Gelecek nesillerin sağlıklı gülüşlere sahip olması için velilere de çağrıda bulunuldu. Tedavi şartı konulan öğrencilerin velilerinin çocuklarını tedavi ettirmesi istendi.

 

Bir diğer çağrı da yine velilere, flor vernik uygulaması için yapıldı. Çocukların dişlerini asitlerden koruyan florür uygulamasının yeni çürüklerinde önüne geçeceğine dikkat çekildi.

 

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü, “Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller” sloganıyla ülkemiz genelinde tüm illerde eş zamanlı düzenlenen okul etkinliklerinde ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık yarattı. Bu kapsamda Tekirdağ’daki tüm okullarda önceki çarşamba günü saat 10.00’da eş zamanlı etkinlik düzenlendi. Asıl istenilen sonuca ulaşılması için velilerin desteğinin şart olduğuna dikkat çekilip çürük tespit edilen çocukların tedavilerinin tamamlanması için ebeveynler duyarlı olmaya davet edildi.

 

PROTOKOL SÜLEYMANPAŞA’DA

 

Süleymanpaşa İlçesi’ndeki  Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu’nda da anasınıfı öğrencilerine yönelik etkinlikte İl Halk Sağlığı Müdürü Doktor Hacı Bayram Zengin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Doktor Cengiz Becerir, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dt.Halim Doğrusöz, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Akdağ, HSM şube müdürleri ve personelleri, Süleymanpaşa Toplum Sağlığı Merkezi Başkan Vekili Dr. Ebru Çelik ve TSM personeli katıldı.

 

BROŞÜR, KİTAPÇIK VE SET

 

Söz konusu etkinlikte öğrencilere ağız ve diş sağlığı ile ilgili bilgilendirme yapıldı. “Güçlü Dişler Sağlıklı Gülüşler” broşürleri ve “Elif ile Emre Dişlerini Koruyor” kitapçığı ile ağız ve diş sağlığı setleri dağıtıldı.Bakanlığın yürüttüğü program doğrultusunda Tekirdağ’da Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde çalışmalarda bulunuldu. Söz konusu çalışmalardatoplum sağlığı merkezlerinde görevli diş hekimleri, hekimler ve sağlık personeli, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden görevlendirilen diş hekimleri görev aldı.

 

TEDAVİLERİ GECİKTİRİLMEMELİ

 

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi: “Geleceğimizin teminatlarının ağız ve diş sağlığının korunması yaşamları boyu güçlü dişlere sahip olması sağlıklı gülüşleri beraberinde getirecektir. Ağız diş sağlığı taramalarımız sonucu diş polikliniklerine yönlendirilen öğrencilerimizin velileri tarafından geciktirmeden tedavilerinin sağlanması büyük önem taşımaktadır.

 

ASİTLERE KARŞI KORUMA

 

Bunun dışında diş çürüklerinin önlenmesinde koruyucu olarak uyguladığımız flor vernik uygulamasına tüm velilerimizin destek vermesi en büyük temennimizdir. Bu sayede florür uygulaması ile çocuklarımızın dişlerini bir kalkan gibi sararak asitlere karşı korunmasında ve yeni çürüklerin oluşmasında büyük başarı elde etmemizi sağlayacaktır. Tüm velilerimizin yürüttüğümüz çalışmalarda verecekleri destek sayesinde sağlıklı nesillere erişmemiz sağlanacaktır.”

 

Haber / Mensure KARDEŞ