Suriye'de Kanı Kan Temizlemez!

Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Abdülhamit İriş, Irak'ı parçalayan, Suriye'yi karıştıran elin Türkiye ile İran'ı da karıştırmanın peşinde olduğunun görülmesi ve oyuna gelinmemesi gerekti

GÜNDEM 9.04.2017 19:46:00 0
Suriye

İriş, yaptığı açıklamada, Suriye’deki iç savaşın 7’inci yılına girdiğini anımsattı.Suriye’den yürekleri sızlatan, endişeleri artıran haberlerin gelmeye devam ettiğini ifade eden İriş, Suriye’de akan kanın yine kanla temizlenemeyeceğini ima ettiği açıklamasında şunları kaydetti:

 

BM’DEN MÜSLÜMANLAR LEHİNE TEK KARAR ÇIKMADI

 

"Yedi yıldır Suriye savaşını, yetmiş yıldır İslam coğrafyasında olanları bazen seyreden bazen de tetikleyen Birleşmiş Milletler acil toplanıyor. Yetmiş yıldır Birleşmiş Milletler toplanıyor ve bu zamana kadar, hak ve adalete dair, Müslümanların lehine tek bir karar çıkmadı. Halep'te, İdlib'de, El Bab’da, Menbiç’de, Cereblus’da, Kobani’de, Kamışlı’da, Rakka’da, Şam’da yaşanılan acıların Brüksel’de, Paris’te, Londra’da, Washington’da, Tel Aviv’de planlandığı görmezden geliniyor.

 

KARARLAR ONLARIN AÇILAR BİZİM

 

Stratejiler onların, silahlar onların, kararlar onların; boğazımızda düğümlenen acılar bizim, yitip giden canlar bizim, kaybolan umutlar bizim. Şam, Bağdat, Tahran, Kudüs, Kahire, Ankara, Beyrut, Kabil ve Riyad ile bu coğrafya bizim."

Emperyalist tuzakların görülmesi gerektiğini bildiren İriş, şöyle devam etti:

 

ÇÖZÜM KONUŞARAK ARANMALI

 

"ABD, AB, İngiltere ve İsrail ile birlikte hareket edilerek bir çözüme varılamaz, bilmek gerekir. Birleşmiş Milletler’den, NATO’dan ya da benzeri küresel oluşumlardan medet umarak akan kan durdurulamaz, anlamak gerekir.Müslüman ülkelerin birbirini suçlamasıyla, Müslümanlar arasında mezhep ya da etnisite kavgalarıyla da bir netice alınamayacaktır. Konuşarak çözüm aramak yerine meselelerin kan dökerek çözülebileceğini düşünmek aymazlıktır.

 

BARIŞA ARACILIK EDEN KELİMELER TAŞINMALI

 

Başta Türkiye, İran, Suudi Arabistan ve Körfez Ülkeleri olmak üzere, sürecin içerisinde olan tüm İslam ülkeleri enerjilerini Müslümanlar’ın birlikteliğine kullanmalıdır. Siyasetçiler, alimler, kanaat önderleri, düşünürler, sivil toplum kuruluşlarının öncüleri, yardım kuruluşları, akademisyenler, sanatçılar, yazarlar barışa aracılık eden kelimeleri taşımalıdır."

 

Haber / Rüşa Elma