Tohumda Kalite Yükselecek

Trakya Tohumluk Vadisi proje tanıtım toplantısı NKÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti. NKÜ Ziraat Fakültesi Akademisyenleri'nin ARGE çalışması olan proje ile 150 dekar alanda kalite v

GÜNDEM 7.04.2017 23:14:00 0
Tohumda Kalite Yükselecek

Trakya Tohumluk Vadisi proje önerisi koordinasyon ve proje tanıtım toplantısı NKÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek’in katılımıyla gerçekleştirildi.  Projenin tanıtım toplantısı öncesinde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan NKÜ Projelerden Sorumlu Rektör Danışmanı ve Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Başkanı Prof.Dr. Z. Kayıhan Korkut, tohumculuğun önemine değinerek, tohumculuğun dünyada ve ülkemizdeki tarihi geçmişi üzerinde durdu. Korkut, ülkemizde Ar-Ge çalışmalarıyla tohumculuk sektörünün geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

 

AYNI ZAMANDA TÜRKİYE PROJESİ

 

NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ise projenin tanıtım toplantısında Türkiye’deki 183 üniversiteden 38’inde Ziraat Fakültesi olduğunu; ancak Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin 35 yıllık geçmişinin yanı sıra altyapısıyla, öğretim üyesi kadrosuyla, laboratuvarlarıyla, en ön sıralarda yer aldığını belirtti. Dekan İstanbulluoğlu, Ziraat Fakültesi’nin “Bitkipark”, “Çiftlikpark” ve “Ziraatbiyotek” projelerinden de bahsederek, “Bölgenin projesi olan Trakya Tohumluk Vadisi projesi aynı zamanda Türkiye’nin projesi olacak” ifadelerini kullandı.

 

150 DEKAR ALANDA

 

Rektör Prof.Dr. Osman Şimşek, Trakya Tohumluk Vadisi Projesi’ni duyduğunda çok heyecanlandığını belirterek, bu projenin bölge ve ülke için büyük bir kazanım olacağını söyledi. Proje ile 150 dekar alanın verimi yüksek, kaliteli tohum yetiştiriciliğine ayrılacağını kaydetti. Rektör Şimşek, bu çalışmanın Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyenlerinin birikimlerinin sektöre entegre etmek için oluşturulmuş bir Ar-Ge projesi olduğunun altını çizerek, hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

 

PANEL DÜZENLENDİ

 

NKÜ Proje Ofisi Koordinatörü Prof.Dr. Fatih Konukçu; Trakya Tohumluk Vadisi Proje önerisinin süreçleri, amaçları, gerekçeleri, hedefleri ve yol haritası üzerine bir sunum gerçekleştirdi.  Projenin açılış konuşmalarının ardından oturum başkanlığını Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu’nun gerçekleştirdiği konuşmacı olarak NKÜ Projelerden Sorumlu Rektör Danışmanı ve Tarla Bitkileri Bölümü Başkanı Prof.Dr. Z. Kayıhan Korkut, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. Sezen Arat, NKÜ Proje Ofisi Koordinatörü Prof.Dr. Fatih Konukçu, Zooteknik Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Emel Özkan Ünal, Bitki Islahçıları Alt Birliği Genel Sekreteri Muzaffer Işık ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği adına Onur Yiğit’in katıldığı panel düzenlendi. 

 

Haber / Gökhan TEKER