Yeni Sistemde Hükümet Halk Tarafından Seçilecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyon Başkanı Mustafa Şentop, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Şentop, Kırklareli ziyaretinde ilk olarak AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti K

GÜNDEM 7.04.2017 23:10:00 0
Yeni Sistemde Hükümet Halk Tarafından Seçilecek

YENİ GÖREV VE YETKİ YOK

 

Kırklareli temaslarında sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile de bir araya gelen Mustafa Şentop,  “Biz Cumhurbaşkanı’na bugünkü sistemde, bugün olmayan bazı yetkiler, görevler icat edip vermiş değiliz. Cumhurbaşkanı’na sıfırdan icat edip, ortaya koyduğumuz yeni bir görev, yetki hiç yok. Cumhurbaşkanı’na verilen görev ve yetkilerin hepsi bugün Anayasa’da mevcut olan yetkilerdir” dedi.

 

BAZI BİLGİLER ÇARPTIRILIYOR

 

Yeni düzenlemedeki bazı bilgilerin çarpıtıldığını anlatan Şentop, yeni Anayasa’da anlaşılmayacak hiçbir maddenin olmadığını dile getirdi. Vatandaşların görüşüne ve tercihine saygı duyulduğunu ifade eden Şentop, “Yeni Anayasa’ya ilişkin söylemlere itibar etmeden metni açıp, bakmak ve değerlendirmek mümkün. Biz bir Hükümet Sistemi Değişikliği yapıyoruz. Bugün Türkiye‘nin bir Hükümet Sistemi var. Yeni sistem ise farklı. Doğrudan halkın, hükümetin seçtiği bir sistem olacak. Bugünkü sistemde hükümet meclisin içinden çıkıyor, yeni sistemde hükümet meclisin içinden değil, halk tarafından seçiliyor” diye konuştu.
 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN