KADEM Tekirdağ'a Görkemli Açılış

Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Başkan Yardımcısı olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) Tekirdağ şubesinin açılışını yaptı.

GÜNDEM 5.04.2017 20:22:00 0
KADEM Tekirdağ

KADEM'in Tekirdağ şubesinin açılışına Vali Mehmet Ceylan, Ak Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün ve Ayşe Doğan, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile kadınlar ve davetliler katıldı.

 

KADINLARIN YÜKÜ HAFİFLEMELİ


Sümeyye Erdoğan Bayraktar, toplumda aile içerisinde pek çok sorumluluk üstlenen kadınların, yükü hafifletilmediği sürece, iş hayatında daha fazla performans gösterecek, adaletten uzak bir sistem içerisinde yaşadığını; toplum olarak biraz tutarsız bir batılılaşma durumu olduğunu söyledi. Bayraktar, "Batının pek çok eksik veya yanlış tutumunu, davranışını hızlı bir şekilde benimserken, ne yazık ki, çoğu zaman doğrularını hiç üzerimize alınmıyoruz. Toplumsal cinsiyet kavramına yaklaşımımızda biraz öyle oluyor.

 

ADALET ŞART

 

Halbuki, adaletin olmadığı bir cinsiyet eşitliğinin kadınlarımızın meselelerini çözmediğini artık çok iyi biliyoruz. Sosyal hayatın her alanında olması gereken kadın, özel şartları dikkate alınarak adaletli bir iş bölümüne kavuşmalıdır. Biz KADEM olarak kadın meselesini her şeyden önce bir insanlık meselesi olarak görüyor, kadın ve erkeğin yaradılıştan gelen özellikleri de dikkate alınarak adil bir sosyal düzende konumlanması gerektiğine inanıyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından dua edilip,kurdele kesilerek şubenin açılışı gerçekleştirildi. Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve beraberindekiler daha sonra dernek binasını gezdi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ