Devlet Düzeninden Parti Düzenine Geçmeye Hayır

CHP Tekirdağ İl Başka Recep Ökten, Anayasa değişikliğinin onaylanması halinde devlet düzeninden parti düzenine geçileceğini söyledi. Ökten, "Cumhurbaşkanının bir partinin de genel başkanı ol

SİYASET 5.04.2017 20:18:00 0
Devlet Düzeninden Parti Düzenine Geçmeye Hayır

Cumhuriyet Halk Partisi – CHP Tekirdağ İl BaşkaRecep Ökten, “Partili Cumhurbaşkanı’na Hayır” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada önce mevcut Anayasa üzerinden hatırlatmada bulundu: “Cumhurbaşkanı devletin başıdır. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk Milleti’nin birliğini temsil eder. Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir.”

 

ANDI HATIRLATTI

 

Cumhurbaşkanlığı andını hatırlatarak devam etti: “Cumhurbaşkanı sıfatıyla... Üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

 

101’NCİ MADDENİN SON FIKRASI KALKTI

 

Anayasa’da yapılmak istenen değişikliğin 7’nci maddesinde Cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisiyle ilişiğinin kesilmesine yönelik 101’ncimaddenin son fıkrasının kaldırıldığına işaret eden Ökten, “Değişiklik maddelerinin 03 Kasım 2019 tarihinde yürürlüğe girecek olmasına karşın bu madde halkoylamasında kabulünden hemen sonra yürürlüğe girecek ve Cumhurbaşkanı aynı zaman bir partinin genel başkanı olabilecektir” dedi. Ökten açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi:

 

ŞAYET KABUL EDİLİRSE…

 

“Bu Anayasa değişikliği kabul edilirse;cumhurbaşkanı parti genel başkanı olarak milletvekili listelerini yapabilecek, partisinin meclis grubunun başkanı olabilecek, parti başkanı olarak HSK ve Anayasa Mahkemesi üyelerini belirleyebilecektir. Cumhurbaşkanı sıfatıyla birpartinin genel başkanı TSK ‘nın başkomutanlığını temsil edecektir.

 

ASLA TARAFSIZ OLAMAYACAK

 

Cumhurbaşkanı aynı zamanda parti başkanı da olduğu için asla cumhurun yani milletin cumhurbaşkanı olamayacak, sadece kendi partililerinin başkanı olacak ve milletin bütünlüğünü temsil etmesi mümkün olmayacaktır.Partili olduğu için tarafsız olması da söz konusu olmayacak ama tarafsızlık üzerine yemin edecektir.Devletin parti devletine, devlet düzeninin parti düzenine dönüşmesine anayasa ile izin verilmiş olacaktır.

 

İL BAŞKANINI VALİ ATAYACAK

 

İllerde, parti genel başkanı sıfatı ile partisinin il başkanını, cumhurbaşkanı sıfatı ile vali atayacak, ilçelerde ise ilçe başkanı ile kaymakam atayacak, bunun sonucunda yetki krizi yaşanacak tüm il ve ilçelerde çift başlık oluşacaktır.Devletimizin en yüce ve en saygın makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamının saygınlığı ortadan kalkacaktır.

 

TEKİRDAĞLILAR’IN HER TERCİHİNE SAYGILIYIZ

 

Bu nedenlerle cumhurbaşkanının bir partininde genel başkanı olmasına “Hayır” diyoruz.Halkımızı da bu Anayasa değişikliğine “Hayır” demeye çağırıyor ve ezici bir çoğunlukla “Hayır” diyeceğine yürekten inanıyoruz.Tercihi ne olursa olsun tüm Tekirdağ halkına saygılarımızı sunuyoruz.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ