Akran Zorbalığı Suça Dönüşebilir

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi ve Veliköy Çok Programlı Anadolu Lisesi ortaklaşa çalışması ile `Akran Zorbalığı' konulu bilgilendirme semineri gerçekleştir

GÜNDEM 4.04.2017 20:36:00 0
Akran Zorbalığı Suça Dönüşebilir

 Okulundokuzuncu sınıf öğrencilerinden ve öğretmenlerden oluşan 80 kişilik gruba bilgilendirme yapıldı.Seminerde konuşmacı Psikolog Mevsim Güliz Bozarslan ve Sosyal Hizmet Uzmanı Pınar Keklik, öğrencilere ve öğretmenlerine akran zorbalığına ilişkin önemli bilgiler verdi.

 

ÖNLEMEDE KİME NE GÖREV DÜŞÜYOR

 

Sunumda Psikolog Mevsim Güliz Bozarslan, akran zorbalığının tanımı, çeşitleri, nedenleri, kişiye ve topluma etkileri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Aileye, okul yöneticileri ve öğretmenlerine, öğrencilere akran zorbalığını önleme konusunda düşen görevleri açıkladı. Sosyal Hizmet Uzmanı Pınar Keklik, akran zorbalığının ilerleyen zamanlarda suça dönüşebileceğinden ve bu doğrultuda çocukların cezai ehliyetinden, 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu'ndan söz etti. Uzmanlar, akran zorbalığının psikososyal açıdan önemsenmesi gereken bir problem olduğuna vurgu yaptı.

 

DESTEK ALABİLİRSİNİZ

 

Öğrencilere ve öğretmenlere, karşılaştıkları sorunlarla ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezlerinden psikolojik ve sosyal destek alabilecekleri belirtildi. Gerçekleştirilen seminer sonrasında uzmanlar, öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar. Okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler sunum sonrasında; önemli bilgiler aldıklarını ifade ederek, Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi uzmanlarına teşekkür etti.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN