Daha Büyük İşlere Birlikte İmza Atalım

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin Trakyalılar Yardımlaşma, Dayanışma, Araştırma ve Tanıtma Vakfı bünyesinde, Ankara'da öğrenim gören Trakyalı gençler ile akşam yemeğinde

GÜNDEM 3.04.2017 21:27:00 0
Daha Büyük İşlere Birlikte İmza Atalım

Vakıf yöneticilerine ait bir restoranda gerçekleşen yemeğe, Ankara’da çeşitli üniversitelerde eğitim gören altmışa yakın öğrenci, vakıf yönetim kurulu üyeleri ve Trakya Kalkınma Ajansı uzmanları katıldı.Toplantının başında gençlere yönelik kısa bir konuşma yapan Şahin, Trakyalı olma ve bir araya gelip ortak hareket etme bilincine vurgu yaptı:

 

TRAKYALI KİMLİĞİMİZLE

 

“Birçok ilin, hatta ilçelerin bile yardımlaşma ve dayanışma dernekleri var. Bunların bazıları koca koca plazalar dikip dernek çalışmalarını buralarda yürütüyorlar. Güçlü lobi faaliyetleri yapıyorlar, ortak  hareket edip birbirlerine her alanda destek oluyorlar. Bu tarz faaliyetleri Trakyalılar olarak bizim de sık sık yapmamız, Ankara’da İstanbul’da ve hatta yurtdışında Trakyalı kimliğimizle bir araya gelmemiz gerekiyor. Bu anlamda Trakyalılar Vakfı’nın çalışmalarını çok önemsiyorum. Bu yüzden destekliyorum da. Daha büyük işlere imza atmanızı bekliyoruz. Biz Trakya’nın ileri gelenleri ve yöneticileri olarak bu işlere ön ayak olan gençlerimizin arkasındayız. Yeter ki ülkemize ve bölgemize faydalı işler yapalım.”

 

YENİ İŞİM GİRİŞİM

 

Akşam yemeğinde ayrıca Trakya Kalkınma Ajansı uzmanları tarafından dinleyicilere iki yıldır başarı ile yürütülen “Yeni İşim Girişim” programı hakkında sunum yapıldı. Gençlerin sosyal ve ticari girişimcilik alanında desteklenmesi ve bilgilendirilmesi amacıyla hayata geçirilen program, Trakyalı gençler tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Sunum sonrasında gençlerin sorularını cevaplandıran Genel Sekreter Mahmut Şahin, gençlerin bu programa ilgilerinin giderek arttığını belirterek, Ankara’da bulunan Trakyalı üniversite öğrencilerinin de taleplerini beklediklerini ifade etti.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN