Edirne Otizm Mavisiyle Aydınlandı

Otizm Farkındalık Günü'nde Edirne'de sessiz kalmadı ışıklar mavi yandı. Pehlivanlar Heykeli ve Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'nde giriş kapısı otizme dikkat çekmek için mavi ışı

GÜNDEM 3.04.2017 21:23:00 0
Edirne Otizm Mavisiyle Aydınlandı

Mavi ışıklar ‘’otizm’’ için yakıldı. Dünya Otizm Farkındalık günü’nde  (2 Nisan), otizme dikkat çekmek amacıyla yapılan #otizmemaviisikyak kampanyasına Edirne’de sessiz kalmadı. Kent girşindeki Pehlivanlar Heykeli ve Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’ndeki giriş kapısı otizme dikkat çekmek için mavi ışıkla aydınlatıldı.

 

ÇAĞRIYA DESTEK VERDİ

 

Kampanyanın Türkiye elçisi Tohum Otizm Vakfının çağrısıyla 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde, şehirle bütünleşmiş yapılar ve mekanlar, mavi renge büründü.  İstanbul ve İzmir’deki önemli şehir yapıları mavi ile aydınlatılırken, Edirne’de bu konuda desteklerini sürdürdü.  Otizm hakkında farkındalık oluşturmak için başlatılan "Otizmiçin mavi ışık yak" kampanyasına katılan Edirne, şehrin önemli yapılarını mavi ışıkla aydınlattı.

 

SABAHA KADAR

 

 Amerika'da başlatılan ve tüm dünyaya yayılan Mavi Işık Yak kampanyasının Türkiye'deki temsilcisi Tohum Otizm Vakfı’nın çağrısı üzerine 2014 yılından bu yana sürdürülen etkinlik kapsamında, kent girişindeki Pehlivanlar heykeli ve Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'ndeki giriş kapısı mavi ışıkla aydınlatıldı. Otizm rengi olarak belirlenen mavi ışık, sabaha kadar heykel ve giriş yapısını aydınlattı.

 

Haber / Hüseyin Gökçeli