Çerkezköy Termiğe Karşı Tek Yürek Olacak

Çerkezköy'de kurulmak istenen termik santrale karşı sıcağı sıcağına gösterip referandumdan ötürü derinden sürdüren Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği, referandum sonrasına h

GÜNDEM 2.04.2017 20:56:00 0
Çerkezköy Termiğe Karşı Tek Yürek Olacak

Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği, Çerkezköy ile Silivri sınırları arasında kurulmak istenen kömür santrale karşı bir haykıracak, pir haykıracak. Dernek Başkanı Murat Akay dernek olarak termik santrale karşın tavırlarınınnet olduğunu, karşı duruşlarını santralin kurulması için Bakanlar Kurulu’nca alınan acil kamulaştırma kararının açıklanması ile birlikte kamuoyuna yazılı açıklama ile duyurduklarını belirtti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne itirazlarına ilişkin dilekçe verdiklerini söyledi.

 

MESELEDE TARAFIZ. KARŞIYIZ

 

16 Nisan’da gerçekleşecek olan referandumdan ötürü  çalışmalarını durağan bir tempoda sürdürdüklerini belirten Başkan Murat Akay, “Biz bu konuya dair daha etkili bir karşı duruş için diğer sivil toplum örgütleri ile de iş ve güç birliği içinde olmak amacındayız. Bu konuda görüşme ve temaslarımız sürüyor. Referandumun ardından geniş kapsamlı, çok imzalı bir basın açıklaması ve santral karşıtı bir eylem planımız var. Derneğimiz Çerkezköy’ü çok ilgilendiren bu konuya kayıtsız değildir. Meselenin tarafıdır ve karşıtıdır” diye konuştu.

 

170 MİLYAR EURO İÇİN

 

Öte yandan Marmara Haber Gazetesi olarak termik santralin diğer mağdur ettiği ilçe olan Silivri’de bir takım görüşmelerde bulunduk. Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ve basından sorumlu yönetim kurulu üyesi Ertuğrul Akçaoğlu ile Silivri Çevre Derneği Çay Bahçesi’nde bir araya geldik. Korsan detaylarına hafta içi yer vereceğimiz röportajımızda Almanya’nın 2022 yılına kadar benzer nitelikli tüm termik santrallerini kapatmak için 170 milyar Euro tutarında kaynak aktardığını, sırf 1 milyar Euro için Suriyeliler’e kapısını açan Hükümet’in doğayı ve tarımı yok etme pahasına dünyanın caydığı bir sistemi ülkemizde uygulamaya çalıştığını söyledi. Ali Korsan ve Ertuğrul Akçaoğlu önceki cumartesi günü Tekirdağ Kent Konseyi’nin basına kapalı olarak gerçekleşen termik santral konulu toplantısına katıldı.

 

CHP VE VATAN PARTİSİ DE KARŞI

 

CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil referandumdaki saha çalışmaları esnasında halkla termik savtral konusunu üzerine de görüştüklerini belirtip halkın santrale karşı net bir karşı duruşu olduğunu kaydetti. Vatan Partisi Silivri İlçe Başkanı Latif Aydın da özellikle köylerde yürüttükleri çalışmalarda hem referanduma hem de santrale ilişkin iki hayır çalışmasını birden sürdürdüklerini söyledi. Göçengil ve Aydın’ın açıklamalarının detayları da bu hafta içi gazetemizde olacak. Öte yandan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz’ın önceki cumartesi günü gündem yoğunluğundan ötürü alamadığımız görüşlerini bu hafta içi telefondan sözlü veya yazılı olarak edinip kamuoyuna aktaracağız.

 

Haber / Şaban KARDEŞ