"Parlamenter Sistem Emniyet Sibobumuz"

İçişleri eski Bakanı Meral Akşener, Çerkezköy'deki salon toplantısında referandumun hayırcılarına moral verdi. Hayır oylarının yüzde 55 olduğunu belirten Akşener, "Parlamenter sistem TÃ?

GÜNDEM 2.04.2017 20:55:00 0

MHP İl eski Başkanı Enes Kaplan öncülüğündeki komite tarafından alınan izinle Çerkezköy’de halkla buluşan İçişleri eski Bakanı ve TBMM eski Başkanvekili Meral Akşener moral aşıladı. 29 Ekim Spor Salonu’ndaki toplantıda coşkulu bir kalabalığa seslenen Akşener’i dinleyenler arasında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve çok sayıda CHP’li de yer aldı. 73 yaşındaki Havva Uyumaz’ın, “Bozkurt” adlı şiiri okumasıyla coşan kitle Akşener’in söylemleri ile morallendi. Akşener günümüz itibariyle hayır oylarının yüzde 55’te seyrettiğini belirtip moral verdi. Parlamenter sistemin Türkiye’nin emniyet sibobu olduğunu söyledi. Akşener sık sık sloganlar ile kesilen konuşmasında özetle şu konulara değindi: 

 

PARLAMENTER SİSTEM KALMALIDIR

 

“Şimdi bu şekilde salonlarımızda elektrikler kesilerek terör bahane edilerek önümüzde geçilmek isteniyor. Yahu sen ver izni ben kendimi korurum. Aylık anketler yaptırıyorum, 55'e 45 hayır önde gidiyor. Biz bu anayasa değişikliğinin an itibariyle çok büyük bir yanlışlıklara gebe olacağını ilan ediyoruz. 600 vekile ne gerek var, 400 milyon para boşuna. Vekilleri yan gelip yatsın diye niye 600'e çıkartıyorsunuz?

 

YENİ ANAYASA’DA BUNLAR YOK

 

Anayasa değişikliğinin içinde GSMH'yı 30 bin dolara çıkartacak bir madde yok. Her dört gencimizden birisi işsiz, iş imkanlarına kavuşturulacağına dair bir madde yok. Diplomalı işsizlerin iş bulmasına yönelik bir madde yok. ‘Sıfır sorun’ diye geldiler sıfır komşu kaldı. En son Bulgaristan ile papaz olundu. Eşit itibarlı Türkiye'nin dünya milletler ailesinde onurlu saygı duyulan bir ülke olması için gerekli adımların atılacağı bir madde yok.

 

“FETÖCÜ ARAYACAKSAN AYNAYA BAKACAKSIN”

 

FETÖ'cülükle ilgili olarak sağınıza, solunuza ve sonra aynaya bakacaksınız orada FETÖ'cüleri göreceksiniz. Paraları birlikte ezdiler, dünyayı birlikte gezdiler. Sonra dediler ki biz kandırılmışız. Sırf bunun için bile 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliğine hayır diyeceğiz. 2010'daki anayasa değişikliğinde HSYK değişikliği oldu. Ordunun Güneydoğu'da savaşan şerefli askerleri içeri atılıp 15 Temmuz'u yapan şerefsizlerin önünü açtılar. Bunları yapmamış olmasalardı Ergenekon ve Balyoz gibi şeyler olmaz, 15 Temmuz'u yapan hainler olmazdı.”

 

Haber / Şaban KARDEŞ