İSTİHDAM İÇİN Daha Ne Olsun

ÇSGB Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay çok geniş bir heyetle Çorlu'da "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" turu yaptı. İşverene, "SGK primi bizden. Fon kesintisi bizden. Eğitim

GÜNDEM 1.04.2017 00:25:00 0
İSTİHDAM İÇİN Daha Ne Olsun

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları, Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, ve beraberindeki heyet “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında Çorluda ziyaretlerde bulundu. Alpay ve beraberindeki heyet ilk olarak Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Bakkallar Odası, Kahveciler Odası ve diğer odaların başkanlarıyla Bakkallar Odası’nda  bir araya geldi.

 

HEDEF İKİ MİLYON İSTİHDAM

 

ÇSGB Müsteşar Yardımcısı Alpay,  hedeflerinin daha güçlü bir istihdam sağlamak ve kayıt dışı istihdamı azaltmak olduğunu söyledi. Alpay, “2017 yılında iki milyon istihdam hedefi belirledik. Artı istihdam desteğiyle, işverenlerin 2017 yılı içerisinde aralık sonu itibarıyla çalıştırdığı işçi sayısına ilave olarak 1 Şubat 2017 tarihinden sonra işe aldığı her sigortalının asgari ücret üzerinden istihdam maliyeti olan SGK primi, işsizlik fonu kesintileri yani 773 lirası devlet tarafından karşılanacak. Ayrıca, 500 bin kişinin işbaşı eğitimi ile istihdamı sağlanacak. Yine işbaşı eğitimi sürecince bu kişilerin maaşları devlet tarafından ödenecek” dedi.

 

HER İKİ TARAFI DA DİNLEDİ

 

Ardından Çorlu’da tekstil fabrikalarını ziyaret eden Alpay ve beraberindeki heyet gerek çalışanların gerekse işverenin çalışma hayatı ile ilgili sorunlarını dinleyerek görüş ve önerilerini aldı. Görüşmelerde işverenlere yeni istihdam hedeflerini aktararak, ilave istihdam destekleri konusunda bilgilendirme yaptı. Ziyaret esnasında sigortalı çalışanlarla da kısa bir süre sohbet eden Alpay işçilerle beraber fabrikada öğlen yemeği yedi.

 

GENİŞ HEYET

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay başkanlığındaki heyette Strateji Daire Başkanı Bilge Aydın , Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Daire Başkanı Uğur Ünalan, Türkiye İş Kurumu Aktif İş Gücü Dairesi Başkanlığı İstihdam Uzmanı Savaş Mercan, SGK Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan ve Tekirdağ  İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen yer aldı.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ