Çevre İçin Işıklarını Kapattı

Çevre duyarlılığını artırma ve doğaya bırakılan izi en aza indirme misyonuyla hareket eden Eczacıbaşı Profesyonel, dünyanın en büyük küresel çevre hareketinden biri olan Dünya Saati uygulamasÄ?

GÜNDEM 1.04.2017 00:22:00 0
Çevre İçin Işıklarını Kapattı

Çevre duyarlılığını artırma ve doğaya bırakılan izi en aza indirme misyonuyla hareket eden Eczacıbaşı Profesyonel, dünyanın en büyük küresel çevre hareketinden biri olan Dünya Saati uygulamasının destekçileri arasına katıldı. Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından her yıl iklim değişikliği ve çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla hayata geçirilen uygulamaya Eczacıbaşı Profesyonel Fabrika Ofisi, 25 Mart Cumartesi akşamı 20.30-21.30 saatleri arasında tüm ışıklarını kapatarak destek oldu.

 

GELECEĞE DEĞER KATACAK ÇALIŞMALAR
 

Ev dışı tüketim sektörünün öncü şirketlerinden Eczacıbaşı Profesyonel, çevresel sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda geleceğe değer katacak çalışmalarına devam ediyor. Eczacıbaşı Profesyonel, bu yıl fabrika ışıklarını bir saat süre ile kapayarak Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF)’nın çevre sorunları ile ilgili farkındalık yaratmayı hedeflediği Dünya Saati uygulamasına destek verdi.

 

MELİKE KOÇOĞLU ÇAĞRIDA BULUNDU

 

Kurumların da çevre politikaları ile sürdürülebilir kalkınmaya önderlik etmesinin gelecek için önemli olduğunu vurgulayan Eczacıbaşı Profesyonel Genel Müdürü Melike Koçoğlu; “ Daha iyi bir gelecek mümkün ve bu yolda hem bireysel hem de şirketler olarak etkimiz büyük. Bu yıl Eczacıbaşı Profesyonel olarak iklim değişikliği ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla fabrikamızda ışıklarımızı bir saat söndürdük. Dünya Saati uygulamasının, çevresel sürdürülebilirlik ilkelerini kurum kültürüne yansıtma ve bireylerin farkındalığını artırma açısından eşsiz bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda çalışanlarımıza ve iş ortaklarımıza da çağrıda bulunarak, çevre ve gelecek konusundaki bilincin artırılmasını hedefledik” dedi.

 

İlk olarak 2007 yılında Avustralya Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından Sydney kentinde başlayan Dünya Saati uygulaması, bu yıl 25 Mart Cumartesi akşamı 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleştirildi. 

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ