Minik ellerden tarifsiz lezzetler

Özel Uğur Anadolu Lisesi 21. yüzyılın eğitim ilkelerini temel alarak öğrencileri için yemek kulübü oluşturdu. Öğrenciler bu yemek kulübünde teorik bilgileri pratiğe döküyor.

GÜNDEM 1.04.2017 00:20:00 0
Minik ellerden tarifsiz lezzetler

Yapılan etkinliklerin bir başka amacı da öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren yardımlaşma, dayanışma ve iletişim becerilerini geliştirmeleri.  Uğurlu aşçılar hem Türk hem de uluslararası mutfaklara özgü yemek, salata, sos ve tatlıları atölyelerinde rahatlıkla yapabiliyor.

 

Atölye çalışmalarının grup içerisinde yardımlaşmayı ve işbirliği duygusunu pekiştirdiğini belirten Uğur Koleji Genel Müdürü Haluk Koçak, “Yemek kulübünde öğrencilerimizin yaptıkları yemekler belirli aralıklarla okulumuzda açtığımız stantlarda öğrencilerimizin beğenisine sunuluyor. Okul içerisi etkinlik tadında geçen bu günlerde, Uğurlu öğrencilerin içsel iletişimini kuvvetlendirmiş de oluyoruz” dedi.

 

SORUMLULUK ALGISI GÜÇLENİYOR

 

Öğrencilerin atölye çalışmaları sayesinde sosyal bir gruba ait olmaya başladıklarını ve bu aidiyetin öğrenciye mutluluk verdiğini belirten Uğur Koleji Genel Müdürü Haluk Koçak, “öğrenci çevresinden destek aldıkça daha çok başarılı olur, kazandığı başarı sayesinde motivasyonu artar, disiplin sahibi olur. Bunların derse yansıması sonucunda da başarısı yükselir. Bu yüzden biz Uğur Koleji olarak okullarımızdaki atölye çalışmalarına büyük önem veriyoruz” dedi.

 

Öğrenmende en etkili yöntemlerden birinin uygulamalı eğitim olduğunu belirten Haluk KoçakAtölye çalışmalarında birçok konuda keyifli bir ortamda uygulamalı eğitim alan öğrenciler kendilerini daha kısa sürede kalıcı olarak geliştirme şansını yakalıyor” dedi.

 

ATÖLYELER

 

Uğur Koleji’nde öğrenciler ilkokuldan başlayarak mezun olana kadar; strateji ve akıl oyunları atölyesi, tasarım atölyesi, hobi atölyesi, resim atölyesi, fotoğraf atölyesi, gitar atölyesi, dans atölyesi, karikatür atölyesi, sinema-felsefe atölyesi, drama atölyesi, yemek atölyesi, origami atölyesi, mandala atölyesi, taş boyama atölyesi, seramik atölyesi, hama atölyesi gibi birçok farklı atölye eğitimi alıyor.

 

Haber / Mensure KARDEŞ