"Başka Sendika Aramak YOLDAN ÇIKMAKTIR"

DİSK Tüm Emekli-Sen Marmara Bölge Temsilcisi Av. Haşim Korkmaz, 2015'teki olağan kongreden esasla sendikanın genel başkanının Veli Beysülen olduğunu söyledi.

GÜNDEM 23.03.2017 20:55:00 0

Geçen seneki olağanüstü kongrenin hükmü olmadığını ima edip öncülerini tasvip etmediğini belirtenKorkmaz, “Başka sendika aramak yoldan çıkmıştır” diye konuştu.

 

DİSK’e bağlı Emekli-Sen’de grupların mücadelesi sürüyor. Gazetemizde hafta içinde yayınlanan, “Emekli-Sen Trakya’da yeniden örgütleniyor” başlıklı haberde sendikanın Trakya’da yeniden örgütlenme çalışmasını başlattıklarını açıklayan Ahmet Özdemir’e karşı açıklama geldi. 2016 yılındaki olağanüstü kongrenin hükmünün olmadığını, Veli Beysülen’in genel başkanlığının sürdüğünü belirten Korkmaz açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi:

 

GENEL BAŞKANIMIZ VELİ BEYSÜLEN’DİR

 

“DİSK, Türkiye'nin tek demokratik sınıf ve kitle konfederasyonudur. DİSK çatısı altında bu ilkelere bağlı tüzük ve programla kurulan tek emekli sendikası vardır. Bu sendika DİSK/ Tüm Emekliler Sendikası'dır. DİSK’in Başkanı Kani Beko, bu konfederasyonun çatısı altında kurulu Tüm Emelikler Sendikası’nın 2015 yılı olağan genel kurulunda seçilen genel başkanı Veli Beysülen’dir.

 

YOLDAN ÇIKMAKTIR

 

Sendikamız demokratik sınıf, kitle sendikasıdır. Aksi iddialarla başka yerlere savrulan arkadaşlarımız da olmaktadır. Bu fotoğrafı görmeden önümüzü görmemiz mümkün değildir. DİSK Türkiye'de özlediğimiz sendikacılığın garantörüdür. İlkelerimiz DİSK'in ilkeleriyse başka sendika aramak yoldan çıkmaktır.

 

POZİTİF AYRIMCILIK YAPTIK

 

Benim iki listenin ortak teklifiyle divan başkanı olduğum 2015 yılı genel kurulunda muhaliflerden yana pozitif ayrımcılıkta yaptık. Herkesin konuşma süresinin 3 dakika olmasına rağmen muhalifler adına konuşan Bursa Şube Başkanı'nı müdahale etmeden 17 dakika dinledik. Kuruldan Veli Beysülen’in listesi çıktı.

 

TAVIRLARI DOĞRU DEĞİL

 

Ben o kongreye yeni katılan biri olarak konuşmalar bitene kadar da taraf değildim. Ben güvendiği birkaç arkadaşına inanarak seçilmiş yönetimi yok sayarak kongreyi kaybeden tarafın kendi başına muhtariyetini ilan ederek önce olağanüstü kongre yapıp sendika adına ikinci bir genel merkez olarak ortaya çıkmalarını, sonra da kendilerinin de içinde var oldukları sendikanın mevcudiyetini inkar ederek aynı isimle Ankara Valiliği’ne yeniden sendika kuruluş başvurusunda bulunmalarını doğru bulmuyorum.

 

TÜM İLÇELERDE ÇALIŞIYORUZ

 

Trakya’da Lüleburgaz Şubemiz Kemal Andoğlu gibi efsane başkanıyla, Kırklareli Şubemiz Turan Kaynak gibi uzun yol koşucusu başkanımızla, Edirne Şubemiz Erdal Arslan gibi pek çok sivil toplum örgütünün de joker yöneticisi, Tekirdağ Çorlu Temsilciliğimiz İsmet Baran, Kemal Dinçer ve Halil Kaplan’la faaliyetlerini sürdürüyor. Tekirdağ’ın Şubeleşmesi için üye sayısının tamamlanmasına az kalmıştır, tüm ilçelerde çalışmalar sürmektedir.

 

ÇORLU’DAKİ TOPLANTIDA SEÇİLDİK

 

İstanbul ve Trakya Şube başkan ve yöneticilerinin iki yıl önce Çorlu’da  yaptıkları toplantıda Marmara Bölge Temsilciler Kurulu’na İstanbul Avrupa Yakasından Ayşe Konal, İstanbul Anadolu Yakası’ndan Turan Karataş ve Trakya’dan Haşim Korkmaz seçilmişler, aralarından Haşim Korkmaz ayrıca Marmara Bölge Baştemsilcisiolarak görevlendirilmiştir.

 

BİZ HAYIR DİYORUZ

 

Bu toplumun başına ne geldiyse örgütsüz olmaktan gelmiştir. Bir türlü kurumsallaşamayan bir toplum olmamız kolayca tepelenmemize yol açmıştır. Biz bu nedenle eksiklerimizle de olsa mücadeleden emekli olmadan, toplumsal sorumluluklarımızın bilinciyle buradayız. Ve DİSK Tüm Emekli-Sen olarak 16 Nisan’daki referandumda hayır diyoruz.”

 

Haber / Gökhan TEKER