Gürkan Turistleri Merceğe Aldı

NTV'de yayınlanan 'EkoAnadolu' isimli programda Edirne'nin ekonomisi değerlendirildi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'y

GÜNDEM 23.03.2017 20:48:00 0
Gürkan Turistleri Merceğe Aldı

KAYSERİLİ OLAMAZDIK KAYSERİLİ’Yİ EDİRNELİ YAPTIK

 

 “2015 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu’nu, Edirne’nin fahri hemşehrisi olarak ilan ettik. Bu yaştan sonra Kayserili olamayacağımıza göre en azından bir Kayserili’yi Edirneli yapalım dedik. Edirne turizm kentidir. 2013 sonu rakamlarına göre Dünya’da en çok turist çeken 100 şehir sıralamasında Edirne 3 milyon 90 bin turist ile 60’ıncı sıradadır. Bu ocak ayında da açıklanan rakamlar var.

 

“ETİNDEN SÜTÜNDEN DERİSİNDEN YAĞINDAN…”

 

Edirne 2014 yılında da Dünya’da en çok turist çeken 100 şehir arasında yüzde 3.2 artışla  3 milyon 192 bin turiste ev sahipliği yapmış. Edirne’de yaşadığımız sorun turistin ‘etinden, sütünden, derisinden, yağından’ yararlanamamak. Bunu başarmak için neler yapmamız gerektiği konusunda uzun bir yol haritamız var. Bu yol haritasını belirlerken tüm alanlardaki uzmanlardan ve sektörlerden de yardım istedik, istemeye de devam ediyoruz.”

 

DÜN YAYINLANDI

 

Daha sonra Güngör Uras, Mahfi Eğilmez, Servet Yıldırım ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt Edirne’nin ekonomisini değerlendirildi.Program çekimleri sonrasında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, NTV’ye röportaj verdi. ‘Edirne’nin ekonomisinin tartışıldığı ‘EkoAnadolu’ isimli program 23 Mart Perşembe Günü Saat: 10.15 NTV’de yayınlandı. Program kanalınsitesindeki kayıttan tekrar izlenebilir.

 

Haber / Rüşa AYDEMİR