TESKİ'den "Yargısız İnfaz"

TESKİ abonesi Selami Kese'ninÇerkezköy'den Kapaklı'ya bağlanan evine TESKİ dört ay fatura gönderemedi. 17 yıl aradan sonra üstelik hiçbir tebligatta bulunmadan alacağını neredeyse 10 katıy

GÜNDEM 21.03.2017 20:33:00 0
TESKİ

2000 yılının üçüncü ayından altıncı ayına kadar olan zaman diliminde su faturası borcu bulunan Selami Kese, geçtiğimiz gün evine gelen icra makbuzu ile hayatının şokunu yaşadı. Daha önce Çerkezköy'e bağlı bulunan mahalledeki evinin Kapaklı'ya bağlanmasının ardından bir karışıklık neticesinde dört aylık fatura borcu çıkan Kese, avukat masraflarıyla birlikte 17 yıl sonra TESKİ'ye 272 TL ödemek zorunda kaldı.

 

TEBLİĞDE BULUNULMADI

 

Kendisine tebliğde bulunulmadığını ve yerel yönetimlerde yapılan düzenleme esnasında ikamet ettikleri mahallenin Kapaklı'ya geçmesi neticesinde oluşan karışıklıkta kendilerine su faturası gelmediğini ifade eden Kese, 17 yıl sonra su faturası borcuyla karşılaşınca soluğu TESKİ'de aldı. Borcu ödemesi gerektiği söylenen mağdur Selami Kese, çaresizce borcu ödemek zorunda kaldı. 

 

YARGIYA BAŞVURACAK

 

4 aylık su faturasının toplam bedeli 29,89 kuruş iken, zaman içerisinde kendisine sular idaresi tarafından hiçbir tebliğde bulunulmadığını ifade eden Selami Kese'ye TESKİ tam 16 yıl sonra alacağına karşılık 1. İcra Tekirdağ Dairesi aracılığıyla dava açtı. Kendisi gibi birçok kişinin de aynı mağduriyeti yaşadığını ve çaresizce borcu ödemek zorunda bırakıldıkları için mağdur olduklarını ifade eden Selami Kese durumu yargıya taşıyacağını dile getirdi.

 

Haber / Celal KARAKURT