Hema Patentte Çıtayı Yükseltti

Çerkezköy OSB'de otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Hema Endüstri A.Ş; kısaadı TAYSAD olan Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği'nce patent ikinciliği ödülüne layık görüld?

GÜNDEM 21.03.2017 20:30:00 0
Hema Patentte Çıtayı Yükseltti

PATENT SAYILARINA GÖRE

 

Sıralama firmaların ilgili yıl içerisindeki tescil edilen patent sayılarına göre yapılıyor. TAYSAD’a üye olan çok sayıda sektör temsilcisinin ve TAYSAD yöneticilerinin katıldığı törende ikincilik ödülünü şirket adına Hema Endüstri Ar-Ge Genel Müdür Yardımcısı Aziz Asrakaldı.

 

ARGE’NİN ÖNEMİ

 

Yaptığı çalışmalar esnasında ortaya çıkan buluşları fikri ve sınaimülkiyet hakları kapsamında koruma altına alanfirmaların ödüllendirildiği bu süreçte Hema Endüstri’nin kazandığı ikincilik ödülüyle şirketin, Ar-Ge, teşvikler ve fikri vesınaimülkiyet hakları konusunda yıllardır yürüttüğü çalışmaların önemini de birkez daha gözler önüne koymuş oldu.

 

ÇOK SAYIDA PROJE

 

Hema Endüstri 2009 yılından bu güne 5746 nolu kanun kapsamında Ar-Ge Merkezi statüsüne sahip olup TÜBİTAK, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, global müşteriler ve üniversiteleri nortaklığıile çok sayıda Ar-Ge projesi yürütüyor ve hayata geçiriyor.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ