Bizsiz Oyun Kuramazsınız

Kapaklı Mitingi'nde dünyaya meydan okuyan Bakan Soylu, "Bu coğrafyada tek başına oyun kurmaya gücümüz olmayabilir ama kilometrelerce öteden gelip Türkiyesiz oyun kurulmasına müsaade etmeyiz" dedi.

GÜNDEM 20.03.2017 08:25:00 0
Bizsiz Oyun Kuramazsınız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kapaklı'da vatandaşlarla buluştu. Meydanı hınca hınç dolduran coşkulu bir kitleye hitap eden Soylu dünyaya adeta meydan okudu. Soylu, “Bütün dünyaya, bu coğrafyada oyun kurmaya çalışanlara söylüyorum. Bu coğrafyada Türkiye'nin tek başına oyun kurmaya gücü olmayabilir ama kilometrelerce öteden gelip kimsenin Türkiyesiz bir oyun kurmasına müsaade etmeyiz” dedi. Soylu şöyle devam etti:

 

BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ GÖRELİM!

 

“Birileri ellerini ovuşturuyordu 7 Haziran'da oradaki kardeşlerimizi korkutarak evlerine pusular atarak, ‘Eğer bize oy vermezseniz musluklarınızdan kan akıtırız’ diyenler vardı. ‘TC'yi tükürüğümüzle boğarız’ dediler. Gereği yerine geldi, nerede şimdi o kodeste değil mi? Özerklik ilan edeceklermiş, nerede, Cizre'de Nusaybin'de. Madem cesaretin o kadar büyüktü madem şu gönlünün cesareti yüksekti hadi bakalım bu gün o cesaretini bir görelim senin bugün özerklik ilan ette boyunun ölçüsünü görelim senin.”

 

SİYASİ İSTİKRAR ŞART

 

Kapaklı’daki konuşmasına siyasi istikrar için sandıktan evet oyu çıkması gerektiğini ifade ederek başlayan Soylu ardından uzun uzun gerekçelerine değindi. Hükümet’in göreve geldiğinden beri Gezi olayları dahil olmak üzere her tür karşı tavırla bir kısım çevreler tarafından terbiye edilmek istendiğini kaydeden Bakan Soylu başkalarının patronluğa yeltendiğini ancak tek patronun millet olduğunu kaydetti.

 

GÜÇLÜ MECLİS İÇİN

 

Konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenip, ‘Gizli evetçi olmasın’ diyen Soylu sözü yine Anayasa’ya getirip güçlü bir meclise ihtiyaç olduğunu kaydetti. 21’nci asra emin adımlarla ilerlendiğini belirtip, “Uyuşturucuyu bu ülkeye müptela etmeye çalışanların başını ezeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

 

VEKİLLER DE KONUŞTU

 

Soylu’dan önce AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri, Dt. Ayşe Doğan, Metin Akgün ve Mustafa Yel ile İstanbul Milletvekili Harun Karaca’nın da konuştuğu mitinge AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge ve STK temsilcileri de katıldı. Gerek Soylu gerekse milletvekilleri konuşmalarında 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümüne değinip şehitlerimizi yad etti.

 

Haber / Celal KARAKURT