Trakya Zaferi Kutladı. Şehitlerimizi Andı…

Çanakkale Zaferi'nin 102'nci Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü'nde Trakya'nın bütün il ve ilçelerinde de zafer kutlandı, şehitlerimiz mezarlıklarda anıldı. En anlamlı etkinl

GÜNDEM 20.03.2017 08:24:00 0
Trakya Zaferi Kutladı. Şehitlerimizi Andı…

ANITI ZİYARET ETTİLER

 

Çanakkale Zaferi’nin 102’nci Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü’nde Kırklareli programı Kırklareli Şehitliği’nde başladı. Anma programında Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından çelenk sunuldu. Saygı Duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunduğu programda 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Merasim Takımı’nca saygı atışı yapıldı.   Konuşmaların ardından, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Şehitlik Defteri’ni imzaladı. Daha sonra Vali Civelek ve beraberindekiler, Kırklareli Şehitliği’ni gezip dua okuyarak şehitlere karanfiller bıraktı. Heyet daha sonra Kırkşehitlik Anıtı’nı ziyaret etti.

 

DÜNYADAKİ ŞEHİTLERİMİZ

 

Program Kırklareli Kültür Merkezi’nde Kırklareli Kocahıdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladıkları etkinlikler ile sürdü. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı, şiirlerin okunduğu etkinlikte lise öğrencileri tarafından sahnelenen oratoryo ve tiyatro oyunu katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.Program sonunda Vali Civelek ve beraberindekiler, “Dünyadaki Şehitlerimiz” temalı sergiyi gezdiler. 

 

Haber / Celal KARAKURT