Lazmarks Kariyerlerine Yol Yordam Gösterdi

Politik stundup gösterisi Lazmarks'ta dönemin Başbakanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 6 bin TL para cezası ödeyen tiyatrocu yazar Haldun Açıksözlü, Gülerçin Koleji öğrencileri ile okul

GÜNDEM 20.03.2017 08:13:00 0
Lazmarks Kariyerlerine Yol Yordam Gösterdi

“GülerçindeKariyer Günleri” kapsamında kolej öğrencileri ülkemiz tiyatrosunun usta isimlerinden, yazar Haldun Açıksözlü ile bir araya geldi. Çocukların ve yetişkinlerin eğitiminde birçok çalışma yapan, sendikalarda ve sivil toplum örgütlerinde forum tiyatro çalışmalarda bulunan, çeşitli tiyatro gruplarında sayısız oyunlar yöneten ve oyunculuk dersleri veren Açıksözlü tüm deneyimlerini ve tecrübelerini Gülerçin öğrencilerine aktarıp nasihatlerde bulundu.

 

ÖNCE KİTAPLARINI OKUDULAR

 

Açıksözlü’nün okulu ziyaretinden önce üç gün süreyle açılan ve Açıksözlü’nün kitaplarının yer aldığı stant da büyük ilgi gördü. Öğrenciler böylelikle konuklarını ağırlamadan önce ona dair bilgi, kitaplarına ilişkin fikir sahibi olma fırsatını değerlendirdi. Bu bilgi etkinliğe de pozitif yönleriyle yansıdı. Hoş dakikaların geçirildiği söyleşinin ardından öğrenciler Açıksözlü’ye kitaplarını imzalatıp günün anısına birlikte fotoğraf çektirdi. Açıksözlü performansı ile öğrencileri kendisine hayran bıraktı.

 

KARİYER GÜNLERİNİN AMACI

 

Gülerçin Koleji’nden kariyer günlerine ilişkin yapılan açıklamada ise, “Kariyer günümüzün amacı; öğrencilerimize tiyatro sevgisini kazandırmak, kitap okuma alışkanlığı aşılamak, öğrencilerimizin meslek gelişimine katkı sağlamaktır. Aynı zamanda öğrencilerimizle okudukları kitapların yazarını tanıştırarak onları ileride hatırlayacakları güzel bir anı sahibi yapmaktır. Yaptığımız bu kariyer günü sayesinde amacımıza ulaşmaya çalıştık” görüşlerine yer verildi. Ayrıca kolej yönetimi tarafından Açıksözlü’ye teşekkür edilip benzer etkinliklerin süreceği kaydedildi.

 

LAZ MARKS’TAN BAŞINI AĞRITTILAR

 

Haldun Açıksözlü ülkemizde ismini en çok politika içerikli Laz Marks adlı standup gösterisiyle duyurdu. Dönemin Başbakanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla Yargıtay tarafından kesinleşen 6 bin TL para cezasına çarptırılanAçıksözlü para cezasını ödemediği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Almanya’ya giderken havaalanında gözaltına alınanAçıksözlü parayı ödedikten sonra serbest bırakılmıştı. 2011 yılında açılan davada kararın kesinleştiğinden bilgisi olmadığını kaydedenAçıksözlü, Laz Marks’ı Leman Kültür ve Canşenliği Oyuncuları ortak yapımında sahneliyor.

 

Haber / Celal KARAKURT