Velimeşe'den 3'ncü Lig'e Dev Adım

Hereke'de Hereke Yıldızspor'u 2-0 yenen Ergene Velimeşespor, BAL 12'de grubu lider bitirmeyi garantiledi.

SPOR 19.03.2017 16:07:00 0
Velimeşe

Bölgesel Amatör Lig 12’nci Grup’ta sezona şampiyonluk parolası ile başlayan Ergene Velimeşespor, Hereke deplasmanında Hereke Yıldızspor’u 2-0 mağlup ederek ilk etabı geride bıraktı. Mavi beyazlılar 2 ve 43’ncü dakikalarda Tahir Kurt’un kaydettiği gollerle üç puanı kaptı ve grup maçlarının bitimine üç hafta kala grup liderliğini garantiledi. Önümüzdeki iki haftadan ilkinde BAY geçip bir sonraki hafta Kırklareli Yıldırımspor’a karşı oynamadan kazanacak olan temsilcimiz deplasmanda Sultangazispor ile formalite maçı oynayıp grup maçlarını tamamlayacak. Ardından BAL 11’i lider bitiren takımla, yüksek ihtimalle İstanbul Modafenspor ile tarafsız sahada karşılaşacak. Kazanırsa 3’ncü Lig’e yükselecek. Kaybederse 9 ve 10’ncu grup liderlerinin arasındaki maçı kaybedenle oynayacak. Kazanırsa yükselecek, kaybederse BAL’da kalacak. 

 

KORKULAN OLMADI

 

Öte yandan dünkü maçı çok sayıda Gebzespor taraftarı izleyerek Hereke’yi destekledi. Ergene Velimeşespor’un kazanmasıyla birlikte liderlik yarışında Gebzespor da potadan çıktı. Bilindiği üzere Gebzespor taraftarı önce Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in sezonun devre arasında yaptığı Çorluspor 1947 ile birleşme çağrısına, cuma günü de Gebzespor’un Vefaspor ile deplasmanda oynadığı ve 5-2 kazandığı maçın cumartesiye alınmasına yönelik iftira ve çamur içeren, “haber” olduğu iddia edilen bir yazıyı paylaşmasından ötürü Kulüp Başkanı Hasan İşçan’a tepkiliydi. Maçın ardından gerginlik çıkacağı endişesi vardı ancak yılların birikimi ve tecrübesine sahip Gebzespor camiası sonucu hazmetmesini bildi. Ergene Velimeşespor, Hereke’den sıkıntısız ayrıldı.

 

UZUNKÖPRÜ FORMALİTE MAÇINI KAZANDI

 

Öte yandan gruptaki diğer Trakya ekiplerinden Edirne temsilcisi Uzunköprüspor formaliteden başka anlamı olmayan maçta deplasmanda Kocaeli temsilcisi Çayırovaspor’u 2-0 mağlup etti. Puanını 34’e çıkartıp sekizinci sıradan yedinci sıraya yükseldi. Yarışa birer hafta arayla havlu atan Tekirdağ temsilcisi Çorluspor 1947 haftayı bay geçerken Edirnespor, Kırklareli Yıldırımspor’a karşı 3-0 hükmen galip geldi. Puanını 40’a yükseltip dördüncü sıradaki yerini korudu. 36 puanlı Çorluspor 1947 ise beşinci sıradan altıncı sıraya geriledi.

 

Haber / Celal KARAKURT