"Bu Ortamda Kardeşlik Ruhu Tamir Edilemez"

Candan Yüceer, Çerkezköy'deki dayak vakasını adeta üç maymunun üç hali ile izah etti: "Birilerine şiddet uygulanıyorsa, tanıkları susuyorsa, birileri kafasını çeviriyorsa o kentte kardeşlik

SİYASET 16.03.2017 12:08:00 0

Tekirdağ Çerkezköy’de üniversite öğrencisi iki gencin dövülmesi vakası gündemden düşmüyor. Bilindiği üzere üniversiteli iki genç CHP Çerkezköy Kadın Kolları tarafından dağıtılan “Hayır” temalı broşürlerden aldıktan sonra saldırıya maruz kalmış, iki genç saldırıdan bir gün sonra AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda yönetim tarafından düzenlenen basın toplantısına katılmışız, “AK Partiliyiz. Evet oyu kullanacağız. Bizi dövenlerdenşikayetçi değiliz” demişlerdi.

 

ÖNEMLİ OLAN SALDIRIDIR

 

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu gençlerimizin ne tercihlerinin ne mensubiyetlerinin bir önemi yoktur. Önemli olan bu saldırıya uğramış olmalarıdır. Bu ülkenin bütün gençleri neye inanıyor olurlarsa olsunlar, tercihleri ne olursa olsun bizim gençlerimizdir. Ülkemizin gençleridir” dedi.

 

GENÇLER KORKUTULDU

 

Darp edilen gençlerin AKP’nin seçim aracına bindirilerek hastaneye götürüldüğünü belirten Yüceer, daha sonrasında AKP ilçe Başkanlığı’nda gençlerin “Bizi öldüresiye dövdüler. AK Partili yetkililer bizi kurtardı ancak bize bunu yapanlardan şikayetçi olmayacağız” yönünde açıklama yaptığını hatırlattı.  Yüceer, “Kişisel kanaatim gençlerin korkutuldukları veya korktukları yönündedir. Darp edilen bir kişinin kimseden şikâyetçi olmaması hayatın olağan akışına uymamaktadır.  Adli bir olay olduğu açık olan bu vakanın üstünün örtülmesi manidardır” ifadelerini kullandı.

 

NEFRET İKLİMİ

 

Bu yaşananların yaratılan nefret iklimi ve hedef göstermelerin sonucu olduğunu söyleyen Yüceer, barış havası içinde insanların tercihlerini ortaya koymasının sağlanması gerekirken bu söylemlerin kışkırtıcı bir hava yarattığını bildirdi. Yüceer, buraya okumaya gelmiş kendilerine bir gelecek arayan bu gençlerin neye inandıklarının, neyi tercih ettiklerinin bir önemi olmadığını,  saldırıya uğramalarının önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti:

 

ZEHİRLİ BİR HAVA OLUŞMUŞ

 

“Bu olayın üstünün örtülmeye çalışılması, saldıranların tespitinin yapılmaması, gençlerin şikâyetçi olmamaları bu gerçeği değiştirmemektedir. Kim olurlarsa olsunlar, ne olurlarsa olsunlar bu gençlere yazık. Eğer bir ülkede insanlar zarar gördükleri halde hukuk önünde haklarını aramıyorlarsa, aramaktan çekince duyuyorlarsa zehirli bir hava oluşmuş demektir. Kim olursa olsun, neye inanırsa inansın birileri birilerine şiddet gösteriyorsa, buna tanık olan birileri susuyorsa, birileri kafasını çeviriyorsa o ülkede, o kentte birlik ve kardeşlik ruhunu tamir etmek mümkün olmaz.”

 

TEHLİKELİ BİR SÜREÇTEYİZ

 

Bu yaşananların nasıl bir yönetim biçimine doğru gidildiğini açık seçik ortaya koyduğunu kaydeden Yüceer, ülkenin hukuk ve güvenlik şemsiyesi olmayan, kişi haklarının aranmadığı, aranmasının engellendiği bir yere götürülmek istendiğini belirtti.Referandumda AKP’nin istediği sonucun alındığı koşulda olacakların bundan farklı olmayacağını söyleyen Yüceer,  “Tehlikeli bir yola giden tehlikeli bir süreçteyiz.Umuyorum bu tehlikeli süreci atlatacak ve insan haklarının tam olarak uygulandığı, vatandaşların güvenliğinin tam olarak sağlandığı, Devletin ve kurumları üzerine düşeni eksiksiz yerine getirdiği, insanların korkmadığı, korkutulmadığı bir Türkiye inşa edeceğiz” dedi.

 

Haber / Rüşa AYDEMİR