Göçmen Tacirlerinden Dördü Daha Tutuklandı

Edirne'de aynı günün sabahı üç ayrı noktadan kaçak yollarla sınır ötesi yapmak isteyen 52 göçmen engellendi. Onları sınıra taşıyan dört göçmen taciri tutuklanarak cezaevine gönderild

GÜNDEM 14.03.2017 21:42:00 0
Göçmen Tacirlerinden Dördü Daha Tutuklandı

Edirne’de sınırı yasa dışı yollarla geçmek isteyen göçmenlerin ardı arkası kesilmiyor ama jandarma göz açtırmıyor. Mahkemeler peşi sıra tutukluluk kararı veriyor. Meriç İlçesi’ne bağlı Saatağacı ve Kavaklı Köyleri ile Uzunköprü’ye bağlı Türkobası Köyü’nde üç ayrı vakada 52 göçmenin yasadışı yollardan sınır ihlali girişimine jandarma engelledi. Tamamı İstanbul plakalı araçlarla sınırı zorlayan göçmenleri oraya getiren tacirler ise tutuklu yargılanmak üzerine cezaevine gönderildi.

 

 SAATAĞACI’NDA 14 SURİYELİ

 

Edirne, Meriç, Saatağacı Köyü’nde, önceki gün 03.00 sıralarında, icra edilen yol emniyet ve kontrol faaliyeti esnasında, kontrol noktasına gelen O.G. isimli şahsın sevk ve idaresindeki İstanbul plakalı minibüs durduruldu. Araçta yapılan kontrolde yasadışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan (14) Suriye uyruklu şahıs yakalandı. Olay ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı’na bilgi verilerken, talimatı gereği gözaltına alınan O.G çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır.

 

KAVAKLI’DA 14 SURİYELİ

 

Edirne-Meriç-Kavaklı Köyü’nde, aynı gün saat 05.00 sıralarında jandarma kontrol noktasına gelen M.A.Y. isimli şahsın sevk ve idaresindeki İstanbul plakalı minibüs durduruldu. Araçta yapılan kontrolde yasadışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan (14) Suriye uyruklu şahıs yakalandı. M.A.Y isimli şahıs çıkartıldığı mahkemece, tutuklu yargılanma kararı sonrası cezaevine sevk edildi.

 

TÜRKOBASI’NDA 10 SURİYELİ 2 YEMENLİ

 

Yine aynı gün Edirne, Uzunköprü, Türkobası Köyü’nde saat 04.10 sıralarında, alınan duyum üzerine icra edilen emniyet ve kontrol faaliyetleri esnasında, kontrol noktasına gelen H.E. isimli şahsın sevk ve idaresindeki İstanbul plakalı minibüs ile bu araca eskortluk yaptığı tespit edilen E.B. isimli şahsın sevk ve idaresindeki yine İstanbul plakalı otomobil durduruldu. H.E. isimli şahsın kullandığı minibüste yasadışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan (10) Suriye ve (2) Yemen uyruklu olmak üzere toplam (12) şahıs yakalandı. Olay ile ilgili olarak her iki zanlı da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Haber / Rüşa AYDEMİR