Sağlık çalışanlarına "Şiddet" ilk sırada

Medya Takip Merkezi (MTM), sağlık çalışanlarının özel günü olan 14 Mart Tıp Bayramı'nın yansımalarını mercek altına aldı. Öne çıkan konuların başında ise sağlık çalÄ

GÜNDEM 14.03.2017 21:35:00 0
Sağlık çalışanlarına

ŞİDDET HİÇ ZİRVEDEN İNMİYOR

 

MTM’nin araştırması, sağlık sektöründe yaşanılan sorunların arasında, doktorlara ve sağlık çalışanlara uygulanan şiddetin öne çıktığını ortaya koydu. Hasta hakları, özel hastane ücretleri, hasta ve hasta yakını mağduriyetleri de,kamuoyunu ilgilendiren önemli başlıklar arasında yer aldı.

 

SEKTÖR 90 BİN KEZ HABER OLDU

 

Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı rapora göre, son bir yılda sağlık sektörü medyada 90 bin 652 habere konu edildi. Haberler arasında “sağlık çalışanlarına şiddet” başlığı ilk sırayı alırken, sağlık sektörü çalışanlarına karşı yapılan şiddet, basında toplam 15 bin 446 kez haber yapıldı.İkinci sırada“sağlıkta yaşanan mağduriyet” haberleri bulunurken,  “Sağlık hakkı” haberleri ise üçüncü sırada yer aldı.

 

EN ÇOK MEDİCAL PARK KONUŞULDU

 

Aynı raporunda MTM, Türkiye’de en çok bahsi geçen hastaneleri de araştırdı. Listenin ilk sırasında 22 bini aşkın haberle Medical Park yer alırken, Acıbadem Hastanesi 19,2 bin adet haberleikinci sıraya, Memorial Hastanesi ise8,3 bin adet haberle üçüncü sıraya yerleşti.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ