Çerkezköy Lezzetleri Gün Yüzüne Çıkıyor

Murat Akay başkanlığındaki Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği'nde yönetim, yönetici Fahri Er'in eşi Güler Er'in hazırladığı Çerkezköy lezzetlerini tattı. Akay festiv

GÜNDEM 10.03.2017 21:52:00 0
Çerkezköy Lezzetleri Gün Yüzüne Çıkıyor

Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği bir süre önce Çerkezköy’e özgü olan yemeklerin tanıtımının yapılması için Çerkezköy Yemekleri buluşması ile ilgili toplantı yapmıştı. O toplantıda Başkan Yardımcısı Fahri Er öncülüğü kendisinin yapacağını ve ilk yemeği de dernek üyelerine vereceğini belirtmişti. Er önceki akşam sözünü yerine getirerek dernek Yönetimini Tunalı Butik Otel’de ağırladı.

 

ÇOK BEĞENDİLER

 

Önceki akşam gerçekleşen etkinlikte Fahri Er’in eşi Güler Er’in titizlikle hazırladığı Çerkezköy’e özgü yemeklerden  düğün çorbası, lahanaaşı, yaprak sarması, lahana yaprağı sarması, keşkek, ev yapımı kaymaklı yoğurt, balkabağı tatlısı ve üzüm hoşafından oluşan menü dernek yönetimine ikram edildi. Dernek yönetimi arkadaşlarına güzel bir ev sahipliği yapan dernek Başkan Yardımcısı Fahri Er, konuklarına kendi elleriyle ikramlarda bulundu.

 

BİRBİRİNDEN FARKLI LEZZETLER

 

Yemekleri çok beğendiklerini ve bir yiyenin bir daha yediğini belirten Dernek Başkanı Murat Akay, “Fahri Er arkadaşımızın eşi tarafından özenle hazırlanan Çerkezköy’e özgü yöresel yemeklerden hazırlanan menü gerçekten çok güzeldi.Bizler için hazırlanan tüm yemek çeşitlerinin tatlarının farklılığı ve her birinin ayrı bir lezzette oluşu tarif edilemez bir güzellikte idi.Dernek olarak bizlerinde en büyük amacı bu leziz ve çok lezzetli olan kendi yöresel yemeklerimizi büyük kitlelere tanıtmak” dedi. Başkan Akay, Fahri Er ve eşi Güler Er ile Tunalı Butik Otel’in sahibi, dernek yöneticisi Ercan Tunalı’ya teşekkür etti. Akay ayrıca şunları söyledi:

 

HALKIMIZ BEĞENECEKTİR

 

“Çerkezköy’e özgü yemekleri büyük kitlelere tanıtımını gerçekleştirmek için dernek olarak Çerkezköy Yemekleri Festivali yapacağız. Festival çalışmaları konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çerkezköy’e özgü yemek çeşitleri halkımız tarafından da büyük beğeni kazanacaktır.Ayrıca bu yemeklerin yaşatılması da bu bağlamda sağlanacaktır.”

 

Haber / Rüşa AYDEMİR