"Kamu Denetçiliğinde Personelin Yarısı Kadın"

8 Mart vesilesiyle personeli ve kadın mahkumları ziyaret eden Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, KDK'nın hakkaniyetli olduğunu ve personelin yarısını kadınların oluşturduğunu söyledi.

GÜNDEM 10.03.2017 21:49:00 0

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında kurumun kadın personeliyle ve cezaevlerinde kadın mahkumlar ile bir araya geldi. 8 Mart’ınbütün kadınlara ve insanlığa hayırlı olması temennisinde bulunan Malkoç, “Dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için bugün düzenlenmiş. Umut ediyorum ki bugünün hatırına olumsuz olan konulara dikkat çekilir, tekrarlanmaması için gerekli çalışmalar, gayretler ortaya çıkar ve olumlu yönlerde teşvik edilir” dedi.

 

KADINA ŞİDDET TÜM TOPLUMLARDA VAR

 

Kadınların çok fazla sıkıntıları olduğunu kaydeden Malkoç, “Başta şiddet konusu gelmektedir maalesef bu bütün toplumlarda var. Türkiye toplumunu ele aldığımızda geçen yıldan bu yıla kadar 397 kadın cinayete kurban gitti. Sadece bizim toplumumuzun değil en gelişmiş örnek olarak gösterilen toplumlarda da aynı şey var. Bütün mesele insanın kendi özünü ve insan olduğunu hatırlayabilmesidir” diye konuştu.

 

HAKKANİYETİN TİTİZLİĞİDİR

 

Kamu Denetçiliği Kurumu çalışanlarının yüzde 50’ye yakınının kadınlardan oluştuğunu söyleyen Malkoç, KDK’nın çalışanlarının yüzde 50’sinin kadın olmasının aynı zamanda hakkaniyetin titizliğini ortaya koyduğunu vurguladı.Kadınların erkeklere göre işlerinin çok daha fazla olduğunu belirten Malkoç, “Bir defa kadın annedir, anne adayıdır ve toplumu şekillendirecek olan çocukları yetiştirir. Türkiye’de bu alanda titizlikle takip edilen konular var. Her ne kadar bunların çoğu istatistiklere yansımıyorsa bile biz toplum hayatında bunu fark ediyoruz. Türkiye’de üniversitede kız çocuklarının okuma oranı arttı” dedi.

 

MAHKUMLARI DA ZİYARET ETTİ

 

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç,Kadınlar Günü nedeniyle Ankara Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunu da ziyaret ederek mahkûm kadınların kadınlar gününü kutladı.15 Temmuz’da kadınların ön saflarda cesurca yer aldığını hatırlatan Tunçak, “Bütün şehit olan kadınlarımızı rahmetle anıyorum ve şehitlerimizin yakınlarına sabırlar diliyorum. Kadın haklarından, insan haklarından sorumlu denetçi olmaktan da memnuniyet duyuyorum” değerlendirmesinde bulundu.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ