İlk Programda 10 Hemşireye Ameliyathane Eğitimi Verildi

Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu tarafından "Ameliyathane Hemşireliği Sertifik

GÜNDEM 10.03.2017 21:48:00 0
İlk Programda 10 Hemşireye Ameliyathane Eğitimi Verildi

BRANŞLAŞMA İMKANI

 

Başhekim Selahattin Kat, Sağlık Bakanlığı’nın 2014’te sertifikalı eğitim programlarını başlatmasıyla birlikte ekibinin içinde önemli bir yere sahip olan hemşirelerin belirli alanlarda branşlaşmaları ve kendi istedikleri alanlara yönelmelerinin mümkün olduğunu belirtti. Bunlardan birinin de ameliyathane hemşireliği olduğunu kaydeden Kat, “Ameliyathaneler, ciddi şekilde ekip iş birliği gerektiren, özel eğitim almış insan gücünün hizmet verdiği birimler olarak ön plana çıkmaktadır” dedi. Kat konuşmasına hemşirelere atfen devam etti:

 

DAHA FAYDALI OLACAKLAR

 

“Eğitim programımız sonucunda ameliyathane hizmetlerinde bilgi ve becerinizin artırılmasıyla görev yaptığınız hastanelerde daha faydalı hizmet vermeye fırsat bulacaksınız. Eğitim programımızınilk öğrencileri olarak sizlere meslek hayatınızda başarılar diliyorum. Ameliyathane hemşirelerinin sertifikalandırılması amacıyla dönemler halinde eğitim programlarınız devam edecektir. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.”

 

Haber / Gökhan TEKER