Jandarma AVM Kursa Sermaye Derdi Yok…

Sınır kaçakçılığının patlama yaptı, jandarma göz açtırmadı. Neredeyse 24 saate sığan üç operasyonda ekipler bir AVM'yi dolduracak kadar gıda ve tüketim malzemesi ele geçirdi.

GÜNDEM 9.03.2017 20:47:00 0
Jandarma AVM Kursa Sermaye Derdi Yok…

Edirne’de İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler kaçakçılık vakaları ve girişimlerinden adeta nefes alamıyor ama nefes de aldırmıyor.  Ekipler Enez’de piyasa değeri 57 bin TL tutarında canlı midye, bin adet Eleaf İstick Pico marka elektronik sigara, 477 kilo domuz eti ve 169 kilo peynir ele geçirdi. Her üç vakada da sanıklar serbest bırakılırken gıda ürünleri vaka mıntıkasındaki İlçe Tarım Müdürlükleri’ne teslim edildi. 

 

CANLI CANLI BUNLAR

 

Edirne’nin Enez İlçesi’ne bağlı Yenice Köyü’nde S.B yönetimindeki İzmir plakalı bir aracı durduran jandarma ekipleri piyasa değeri toplam 57 bin TL olan, 80 çuval içerisine istif edilmiş halde bin 460 kilo ağırlığında canlı midye ele geçirdi. Araç sürücüsü S.B ile birlikte araç sahibi V.C ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakılırken canlı midyeler, Enez Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne teslim edildi.

 

1000 ADET ELEKTRONİK SİGARA

 

Bir diğer vakada aldıkları istihbaratı değerlendiren jandarma ekipleri Keşan’dan aldığı kaçak elektronik sigaraları Edirne plakalı bir kamyonetle Keşan – Uzunköprü – Havsa güzergahından İstanbul’a nakletmek isteyen U.K’ye engel oldu. U.K’nin sürdüğü araç Uzunköprü İlçesi’ne bağlı Kavacık Köyü Yolu’ndaki yol kontrol ve arama noktasında sürdürüldü. Kamyonet içinde 20 adet karton kolide istiflenmiş bin (1000) adet Eleaf İstick Pico marka kaçak sigara ele geçirilerek muhafaza altına alındı. Şüpheli U.K ifadesinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile serbest bırakıldı.

 

SOSYETEYE KAKALANACAKTI

 

Kaçaklar, kaçakçılıkta sınır tanımazken bir diğer vakada yurt dışından illegal yollarla ülkemize domuz eti ve peynir ürünleri sokmak isteyenlere yine jandarma tarafından göz açtırılmadı. Bir diğer ihbarı değerlendiren ekipler Meriç Nehri üzerinden kayıklarla kara sınırlarımıza çıkartılan et ve süt ürünlerini Edirne plakalı bir araçla İstanbul’a götürüp lüks restoranlara pazarlama amacındaki S.D’yi Keşan – Malkara Karayolu üzerinde seyrederken sobeledi.

 

477 KİLO ET 169 KİLO PEYNİR

 

Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden yapılan aramada araç içerisinde toplam 477 kilo et ve et ürünü ile 169 kilo peynir ele geçirildi. Ele geçirilen et ve peynir ürünlerine el konularak Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim edildi. Araç sürücüsü S.D. sevk edildiği adli mercilerce serbest bırakılmıştır.

 

Haber / Celal KARAKURT