Çorlu Deresi'nde Kamulaştırma Başlıyor

Kadir Albayrak, Çerkezköylü muhtarlar ile TESKİ toplantısında bir araya geldi. Albayrak, Ambardere kolektör hattında yatırım kararı alındığını, Çorlu Deresi'nin Büyükşehir sınırlar

GÜNDEM 8.03.2017 21:15:00 0
Çorlu Deresi

TESKİ’nin muhtarlar ile düzenlediği toplantısında Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bugün muhtarlar ile altıncı toplantıyı yapıyoruz ve artık her ay bir ilçede mahalle muhtarları ile bir araya geleceğiz. Altyapı belediye başkanları için riskli, zahmetli ama sonuçları itibari ile gurur verici bir iştir. Altyapıya giren belediye başkanları çamur, toz oluyor diye tenkit alır. Ama bir nesil kısa sürede olsa zahmet çeker, ama ondan sonraki nesiller rahat eder.

 

MANTIK KABUL ETMEZ

 

Çerkezköy nüfusu hızla artan ve Türkiye’nin en çok göç alan ilçelerinin başında gelen bir ilçe. Çerkezköy gibi bir ilçede 10 yıl siyasal iktidarın partisinde belediye başkanlığı yapacaksın, ondan sonra bugün ortaya çıkan, bizim yatırım yaptığımız altyapı çalışmaları ile ilgili saçma sapan ve mantığın kabul etmediği suçlamalarda bulunacaksın. Bunun anlaşılabilir ve kabul edilebilir bir tarafı yok. 10 yıl boyunca iktidar partisinde belediye başkanlığının olduğu bir ilçede tek bir altyapı sorununun olmaması lazımdı” dedi.

 

ŞEBEKE DEĞİŞECEK

 

TESKİ’nin Yönetim Kurulu toplantısında Ambardere Kolektör Hattı inşaatının yatırım kararının alındığını sözlerine ekleyen Albayrak, “Çorlu Deresi’nin Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde kalan kısımlarıyla ilgili kamulaştırma çalışmalarına başlanılması yönünde adım atıyoruz. Çerkezköy’ün içme suyu hattının proje çalışmalarını hazırlatıyoruz. Proje çalışmaları tamamlanınca Çerkezköy’ün içme suyu şebekesini değiştireceğiz.

 

O BORULAR BELEDİYE MEYDANINDA

 

Çerkezköylü hemşerilerimiz yıllardır hangi borulardan su içtiklerini Belediye Meydanı’na gidip görsünler. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi olarak biz üzerimize düşen tüm altyapı yatırımlarını yapacağız. İnşallah bu yatırımlar tamamlandığı zaman en azından bizi bugün eleştirenler bir teşekkür eder. Biz nasıl siyasal iktidarın ülkemiz için iyi yaptığı şeyleri gururla söylüyorsak, onlar da bizim yaptıklarımızı söylemeli. Çünkü bu vatan, Tekirdağ ve Çerkezköy hepimizin” açıklamasında bulundu.

 

HEPSİ VATANDAŞIMIZ

 

Kadir Albayrak konuşmasının sonunda ise, “Çerkezköy Kültür Sarayı Projesiihale birimine gitmek üzere ve Kavak Dere Islah Projesi de devam ediyor. KENTPARK çalışmalarına başlanıldı ve önümüzdeki 25 ayı hep çalışarak, dolu dolu geçireceğiz. Önümüzde bir referandum süreci var. Evet oyu veren de, hayır oyu veren de bizim vatandaşımız. Ülkemiz için hayırlı olsun.

 

AYRIŞTIRMAYIN, KUTUPLAŞTIRMAYIN

 

Ayrıştırmaya, kutuplaştırmaya gerek yok. Tekirdağ’ın iktidar partisinden üç milletvekili var. Her fırsatta bizi eleştiriyorlar. ‘Çerkezköy’e ne yaptınız?’ diye. Ben de buradan sesleniyorum, üç milletvekili olarak Çerkezköy’e ne çivi çaktınız? Atanarak gelenler, unutmayın ki bizi bu göreve halk getirdi, halkımız alır” diye konuştu.

 

Celal KARAKURT