Mesleki Eğitimde de Engelliye Engel Yok

Çerkezköy'de "Engelsiz Alan Bayrağı" edinen 15'nci kamu binası Mesleki Eğitim Merkezi oldu. TSD Çerkezköy şube yönetimi tarafından denetlenen binada yaşam koşulları artık engelliler

GÜNDEM 6.03.2017 20:03:00 0
Mesleki Eğitimde de Engelliye Engel Yok

Çerkezköy’de 2015 yılında hayata geçirilen “Engelsiz Alan Bayrağı” uygulaması ilçe merkezinde giderek yaygınlaştırılıyor. Engelli vatandaşların erişimine uygun mekânların sayısının arttırılmasını hedefleyen uygulamayla kırmızı bayrak alan son kurum ise Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi oldu. Bu proje ile birlikte engellilere uygun ve rahat bir şekilde hizmet vereceklerini kaydeden Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Canmemiş, “ Daha önce projenin ilk örneğini Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu gerçekleşmiş, kamu kurum kuruluşları ve okullarda sayıyı artırmıştı. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ile yaptığımız görüşmelerden sonra bu projeyi bizde hayata geçirdik” diye konuştu.

 

HER ANLAMDA ENGELSİZ

 

Merkezin yürüyüş yollarından, tuvaletlerine kadar her anlamda engelsiz olacağının altını çizen Canmemiş, “Merkezimize gelen bir engelli vatandaşımız herhangi bir engele takılmadan bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Bu yaptığımız proje ile birlikte farkındalık oluşturmak istedik. İnsanımızın hayatını kolaylaştırmak istiyoruz. Hedefimiz, içimizde yaşayan engellilerin ve ailelerinin rahat bir nefes almasıdır” dedi.

 

AMACIMIZ ENGELSİZ TÜRKİYE

 

Dün Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi’ne gelen Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri merkezi gezerek engelliler için uygun olup olmadığını denetledi. 2015 yılında başlayan projenin hızla büyüdüğünü kaydeden Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya”  Bugün ilçe merkezindeki 15’nci bayrağımızı teslim ediyoruz. Bu bayrağı verirken kurumda engelli rampası, engelli tuvaleti, asansör, engelliye otopark yerinin uygun olup olmadığını denetliyoruz. Buradan diğer kuruluşları da bu bayrağı almaya davet ediyoruz. Amacımız engelsiz Çerkezköy, Engelsiz Tekirdağ, Engelsiz Türkiye yaratmaktır” diye konuştu. Konuşmaların ardından kriterleri uygun olan kuruma Başkan Çetinkaya, tarafından,“Engelsiz Alan Bayrağı” olan kırmızı bayrağı teslim etti.

 

Haber / Celal KARAKURT