Çanakkale'ye Kadınlar da Yürümeli

57. Alay Çerkezköy Yürüyüş Komitesi üyeleri Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban'a ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a konuk oldu. Yürüyüş komitesi Başkanı Mehmet Zafer

GÜNDEM 6.03.2017 20:00:00 0
Çanakkale

Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan geleneksel 57. Alay Yürüyüşü öncesi yürüyüş komitesinin Çerkezköylü üyeleri dün saat 10.00’da Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a konuk oldu. 10 Mart’ta görkemli bir törenle uğurlanacak olan 57. Alay Yürüyüş ekibinin uğurlama törenine davet etti. Ziyarete Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin’in yanı sıra 57. Alay Çerkezköy Yürüyüş Komitesi üyeleri Mehmet Zafer Avcılar, M. Mustafa Çiftçe, Yılmaz Yücel ve Bahadır Baydar katıldı.

 

13 MART’TA YOLA ÇIKILACAK

 

Yürüyüş ekibi adına konuşan Mehmet Zafer Avcılar, 57. Alay’ın öyküsünü ve alayın savaş döneminde yapmış olduğu fedakârlığı anlattı.  Yürüyüş hakkında bilgi veren Avcılar, “57. Alay en fazla kahramanlık nişanına sahip olan alay olduğu için Tekirdağ’ın ilçelerinden başlayarak bu kahramanlığa nail olmak için yürüyeceğiz. 13 Mart’ta yola çıkacağız, 18 Mart’ta Çanakkale’de hazır bulunacağız. 27 kişi 27. Alay yani Keşan’dan, 15 kişi ise 15. Hava Bölüğü Uzunköprü’den bizlere katılacak. Biz toplamda 57 kişiyiz, Keşan’da 99 kişi oluyoruz” dedi.

 

ÇERKEZKÖYLÜ ŞEHİTLERİN DE İSİMLERİ GÖTÜRÜLECEK

 

Sivil bir insiyatif oluşturduklarını ifade eden Avcılar, vatandaşlardan gördükleri destekten dolayı son derece memnun olduklarını belirtti.  Vatan Size Minnettardır Şehitler Anıtı’nda yer alan 1915 şehitlerinin isimlerini de Çanakkale’ye götüreceklerini kaydeden Avcılar, Çerkezköylü şehitlerin anısını Çanakkale’de tekrar yaşatacaklarını ifade etti.  Kaymakam Atilla Selami Abban ise düzenlenen etkinliğin son derece onur ve gurur verici olduğunu ifade ederek, 57. Alay’ın isminin yaşatıldığı için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

ÇİÇEKLİ ZİYARET

 

Yürüyüş güzergâhları boyunca köy ve cami avlularını, bazı yürüyüşçülerin ise otelleri tercih ettiğini ifade eden Mehmet Zafer Avcılar, Çerkezköylü kadın yürüyüşçülerin de aralarında olması gerektiğini belirtti. Yürüyüş ekibini temsilen gelen üyeler Kaymakam Abban’a çiçek takdim ederken birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

AKAY’I DA ZİYARET ETTİLER

 

13 Mart Pazartesi günü Tekirdağ Valiliği önünden başlayacak ve 18 Mart Cumartesi günü 57. Alay’ın şehit olduğu Çanakkale’de sona erecek olan Geleneksel 57. Alay Yürüyüşüne Çerkezköy’den katılacak olan Mehmet Zafer Avcılar, Mustafa Çiftçi, Bahadır Baydar, İhsan Engin, Cemil Şenel Belediye Başkanımız Vahap Akay’a sembolik veda ziyaretinde bulundular. Bu yıl 57. Alay’ın tarihi yürüyüşüne Çerkezköy’den 5 kişinin katıldığını belirten Yürüyüş Komitesi Başkanı M. Zafer Avcılar, sabah saatlerinde Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban ve Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş’a sembolik veda ziyaretinde bulunduklarını belirterek, Cuma günü Vatan Size Minnettar Anıtı önünde düzenlenecek törenin ardından Yürüyüş Komitesi’nin Çerkezköy’den, Pazartesi günü ise Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenecek tören ile Tekirdağ’dan uğurlanacağını açıkladı.

 

ESNAF VE VATANDAŞ ZİYARET EDİLECEK

 

Cuma günü düzenlenecek törenin ardından Çerkezköy’ün ana caddelerinde esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulunacaklarını ve Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılacak olan 57. Alay Yürüyüş Arabası’nın da ilçede dolaşacağını belirten Yürüyüş Komitesi Başkanı M. Zafer Avcılar, 57. Alay Yürüyüş Komitesi’ne her platformda verdiği destek ve katkı için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a minnettar olduklarını ve çok teşekkür ettiklerini ifade etti.

 

MUTLU VE GURURLUYUZ

 

“57. Alay Yürüyüş Komitesi olarak attığımız her adımın bir minnet ve rahmet olduğunun bilincindeyiz” diyen Yürüyüş Komitesi Başkanı M. Zafer Avcılar, her sene sivil insiyatif olarak bu anlamlı yürüyüşe katılmaktan dolayı son derece mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti. 57. Alay’ın kuruluşunun temelinin Tekirdağ olduğunu fakat Galiçya’dan Sina Çölü’ne kadar birçok cephede bulunduğunu belirten Avcılar, “Bugünlerde olmamızı sağlayan, bizleri bugünlere getiren değerlerin başında geliyor 57. Alay” ifadelerini kullandı.  57. Alay 10 Mart’ta düzenlenecek törenle uğurlanacak, yürüyüşçüler 13 Mart’ta yola çıkacaklar. 

 

Menşure KARDEŞ