Çerkezköy'de 8 Mart Hafta Boyunca Kutlanacak

Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri Çerkezköy'de bugün başlıyor. Cumaya kadar kokteyl, sokak açılışı, dolma yarışması, seramik ve resim sergileri, müzikal, TV programı, panel de var.?

GÜNDEM 5.03.2017 08:19:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Kent Konseyi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü ‘6-10 Mart Kadınlar Haftası’ adı altında, Çerkezköy Belediyesi işbirliği ve desteğiyle beş ayrı güne yaydığı etkinliklerle kutlayacak. Bugünden itibaren başlayacak etkinlikler 10 Mart Cuma gününe kadar sürecek. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe etkinliklere tüm Çerkezköylü bayanların davetli olduğunu söyledi. Haftanın ilk etkinliği bugün saat 13.00’te Çerkezköy Kent Konseyi’ndeki kokteyl ile başlayacak. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve çeşitli sivil toplum örgütlerinden yöneticilerin de katılımıyla saat 14.00’te Hanımeli Sokak’ın açılışı yapılacak.

 

7 MART SALI

 

Etkinliğin ikinci günü olan yarın saat 14.00’te  Kent Konseyi’nde kadınlar arası zeytinyağlı yaprak sarması  yarışması gerçekleştirilecek.Ardından Seramik Sanatçısı Zeynep Kazmacı Onganer, seramik çalışmaları yapacak.

 

8 MART ÇARŞAMBA

 

Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kutlanacağı 8 Mart, etkinlik dizisinin üçüncü gününe denk gelecek. Aynı gün Çerkezköylü bir grup bayan sabah saat 07.00’deShow TV’de Zahide Yetiş’in programına katılacak. Saat 13.00’te Çerkezköy Kent Konseyi’ndeki program kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe’nin açış konuşması ile başlayacak ve ardından Belediye Başkanı Vahap Akay konuşacak. Konuşmaların ardından pasta yapım kursiyerlerinin güne özel yaptıkları pasta kesilecek. Peşi sıra Seramik Sanatçısı Zeynep Kazmacı Onganer’in seramik eserlerinin yer aldığı sergi gezilecek.Saat 19.30’da ÇerkezköyOSB Konferans Salonu’nda Marko Paşa Müzikali’nin izlenmesi ile gece devam edecek.

 

9 MART PERŞEMBE ‘

 

Etkinliğin  dördüncü günü 9 Mart Perşembe günü 14.00’te Kent Konseyi Konferans Salonu’nda Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı,Psikolog  Mevsim Gülis Bozarslan ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Pınar Keklik’in konuşmacılığını yapacağı ‘Şiddeti önlemek elimizde’ konulu panel gerçekleştirilecek.Ardından yine Zeynep Kazmacı Onganer’in seramik çalışmaları sergisi gezilecek.15.00-16.00 saatleri arası ressam Sevim Bozkurt’un resim sergisinin açılışı yapılacak.

 

10 MART CUMA

 

Etkinlikler 10 Mart Cuma günü sona erecek.Farklı meslek guruplarından emeçli kadınlar Çerkezköy Kent Konseyi Başkanlığı tarafından saat 14.00’te ağırlanacak.Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe  bu yıl Çerkezköy’de Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinliğinin dolu dolu bir programla gerçekleşmesi için iyi bir hazırlık yaptıkları, geniş kapsamlı program hazırladıklarını kaydedip etkinliklere tüm Çerkezköylü kadınların davetli olduğunu belirtti.

 

Haber / Gökhan TEKER