Sosyal Demokratlar Sosyal Medyaya Sarıldı

CHP'li Kapaklı ve Çerkezköy Belediyeleri ülkemizden 28 belediyeyi, "Sosyal Belediyeler Kapaklı'da Buluşuyor" etkinliğinde buluşturdu. İki gün sürecek zirvenin basına açık bölümü

SİYASET 3.03.2017 21:03:00 0
Sosyal Demokratlar Sosyal Medyaya Sarıldı

Kapaklı ve Çerkezköy Belediyeleri'nin ortaklaşa organize ettiği, “Sosyal Belediyeler Kapaklı'da Buluşuyor” programına ülkenin dört bir yanında hizmet veren CHP'li belediyelerin basın ve halkla ilişkiler dairesi personelleri ve belediye başkanları katıldı. Dün saat 08.00'da Hawthorn Hotel'de başlayan program üç gün sürecek. Programa Muratpaşa, Ataşehir, Beşiktaş, Beylikdüzü, Bodrum, Buca, Çanakkale, Çankaya, Çorlu, Datça, Edremit, Eskişehir Büyükşehir, Hatay Büyükşehir, Karataş, Karşıyaka, Kartal, Maltepe, Marmaris, Menteşe, Nilüfer, Odunpazarı, Ahmetbey, Saray, Beyhan, Silivri, Hayrabolu, Süleymanpaşa ve Tepebaşı Belediyeleri katıldı.

 

HAYATIMIZI ŞEKİLLENDİRİYOR

 

Program sabah erken saatlerde başlayan kahvaltının ardından konferans salonunda devam etti. Kapaklı'yı tanıtan sinevizyon gösteriminin ardından programa dahil olan belediyelerin salonda hazır bulunan başkanları konuşma yaptı. Organizasyonun gerçekleştirilmesi için girişimlerde bulunan Kapaklı Belediyesi Basın yayın ve sosyal medya sorumlusu Kudret Canbaz konukları selamlarken, "Sosyal medya hayatımızı şekillendiriyor. Dünyada bunun birçok örneği var. 500 bin adet gazetenin zor basıldığı bir ortamda sosyal medyanın gücünü tartışmamıza gerek yok. Sosyal medya kullanımını düşünecek olursak, yerel yönetimler için yaptıkları hizmetleri anlatmak için kuşkusuz en önemli mecra sosyal medyadır" diyerek sosyal medyanın önemine değindi.

 

AŞK DA MEŞK DE SOSYAL MEDYADA

 

Ahmetbey Belediyesi Başkanı Mustafa Altıntaş yaptığı kısa konuşmada, "Bundan 10 yıl önce ticaret sektörünün tepesinde çelik üretimi ile ilgilenen kişiler yer alırken şimdilerde ise bilişim teknolojisini pazarlayanlar dünya ekonomisine egemen oldular. Bu da bize internetin ve sosyal medyanın önemini gösteriyor. Artık aşkı da, ticareti de, siyaseti de sosyal medyadan yapıyoruz. 5 bin nüfuslu bir beldenin başkanı olarak benim bir sosyal medya hesaplarını yöneten personelim yok, her şeyden ben sorumluyum" dedi.

 

TİCARET VE SİYASET SOSYAL MEDYA İLE ŞEKİL DEĞİŞTİRDİ

 

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altınoğlu sosyal medya ile ticaret ve siyasetin şekil değiştirdiğine değinerek, daha doğru kullanılması noktasında yaptıkları çalışmalardan örnek verdi. Başkan Altınoğlu, "Geçtiğimiz kış döneminde yoğun kar yağışının ardından tıkanan yollarda bir aracı kurtardık ve o yol karayollarının sorumluluğundaydı esasında. Karayollarının yetersiz kaldığı noktada devreye girdik ve çalışma sonrası bunu sosyal medyadan duyurduk, binlerce beğeni yorum aldık ve trollerin saldırısına uğradık sonuç itibari ile ortaya bir farkındalık çıktı” dedi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ELEŞTİRDİ

 

Kapaklı Belediyesi Başkanı İrfan Mandalı ev sahibi olarak konuklarını selamlarken, 26 yaşında atıldığı siyaset hayatı boyunca çizgisinin dışına çıkmadığını ifade etti. 2002 yılında iktidara gelen AK Parti Hükümeti’nin başarısız olduğunu kaydeden Mandalı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası vatandaşların ''başkomutan'' diye hitap ettikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, anayasa değişikliğini içeren  referandumda sandıktan ''Evet'' oyu çıkması halinde TBMM'nin yok olacağını, demokrasinin sona ereceğini ve korku imparatorluğu kurulacağını iddia etti. İş adamlarının kayyum korkusu ile iş yerlerine gittiklerini dile getiren Mandalı, ayrıca ulusal yayın yapan kuruluşları havuz sistemine dayalı ve yandaş olmakla suçladı. Mandalı, sosyal medya kullanımının siyaseti ilgilendiren kısmına da değindi.

 

TRUMP SOSYAL MEDYA İLE KAZANDI

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, medyanın gelişim aşamasından ve tarihçesinden bahsederek sosyal medyanın yerel yönetimler için kaçınılmaz olduğunu ve gerekliliğine değindi. Akay, faaliyetlerin halka en kolay yolla duyurulmasının sosyal medyadan geçtiğini ifade ederken, 20 Ocak'ta ABD'nin yeni Başkanı seçilen Donald Trump'ın seçimi sosyal medya sayesinde kazandığını ifade etti. Akay,"Yazılı ve görsel medyanın büyük bir kısmı Hillary Clinton'ı desteklerken sosyal medyanın gücünü arkasına alan Trump kimsenin beklemediği bir şekilde başkan seçildi. Sosyal medyanın siyasetteki rolünü anlamak için en yakın örneklerden biri” diye konuştu.

 

KATILIM BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

 

Konuşmaların ardından katılım sağlayan belediyelerin basın ve halkla ilişkiler görevlilerine belediye başkanları tarafından katılım belgesi takdim edildi. Saat 12.00'da basına kapatılan toplantının ardından devam edecek olan programın iki gün daha sürmesi bekleniyor.

 

Haber / Celal KARAKURT