DOLANDIRANA MI KIZALIM… DOLANDIRILANA MI

Saray ve Kızılpınar'da "Eşcinselim ben" deyip 50-70 yaş kuşağını peşinden inşaata sürükleyip sivil polisçilik oynayan arkadaşlarıyla paralarını alan üç zanlıdan ikisi polis?

GÜNDEM 2.03.2017 22:01:00 0
DOLANDIRANA MI KIZALIM… DOLANDIRILANA MI

Son dönemde özellikle yaşlı insanları hedef alan dolandırıcıların yeni metodu oldukça şaşırttı. Saray ve Kızılpınar’da  eşcinsel olduğunu söyleyip çirkin ilişki teklifinde bulunduğu vatandaşlara tuzak kuran İbrahim B ve iki arkadaşı inşaatta götürdükleri şahıslara polis süsü vererek baskın yaptı.  “ Siz burada ne yapıyorsunuz. Şimdi yandınız” diyerek ağlarına düşürdükleri yaşlı insanların 1000 TL’sini alan şahıslardan İbrahim B ve İsmail B Saray İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınırken, olayla ilgili bir kişinin yakalanması için geniş çaplı soruşturma sürüyor.

 

POLİS SÜSÜ VERDİLER

 

Saray’da, “Bu da mı oldu” dedirtecek bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Organize işleri aratmayacak olay ve yöntem ise şaşırttı. Saray’da 31 yaşındaki İbrahim B., Saray İlçesi ile Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi’nde 50-70 yaşlarında ki vatandaşların yanına eşcinsel olduğunu söyleyip ilişki teklifinde bulunarak yaklaştı. Şahısları Saray’a bağlı Kemalpaşa Mahallesi Halim Usta Sokağı’nda bir inşaata götüren İbrahim B. adlı dolandırıcının hemen arkasından gelen diğer iki arkadaşı ise, kendilerine sivil polis süsü verip “ Siz burada ne yapıyorsunuz. Şimdi yandınız. Sizi gözaltına alırız” tehdidiyle ağına düşürdükleri yaşlı adamların 800-100 lira arasında değişen paralarını alarak kayıplara karıştı.

 

İKİ KİŞİ YAKALANDI

 

Yaşadıkları iğrenç olaydan dolayı mağdur olan vatandaşlar olayın şokunu üzerinden atar atmaz durumu emniyet güçlerine bildirdi. Saray İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise eşkal doğrultusunda eşcinsel rolü yapan zanlılardan ikisini gözaltına alınırken, olayla ilgili firari zanlı Gökhan K.’nin yakalanması için geniş çaplı araştırma sürüyor. Öte yandan şebekenin Saray’dan İbrahim Ş., Fikret E., Bülent S., Çerkezköy Kızılpınar Mahallesinden Recep K’yi aynı yöntemle dolandırdığı iddia edildi.

 

Haber / Celal KARAKURT