Kapaklı'da Bir Genç Kız Bylock'tan tutuklandı

Kapaklı'da FETÖ'nün gizli mesajlaşma sistemi Bylock'u kullandığı tespit edilen 28 yaşındaki Nagihan E. Kapaklı Terörle Mücadele ekipleri tarafından önceki gün gözaltına alındı.

GÜNDEM 2.03.2017 21:59:00 0
Kapaklı

EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

 

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında FETÖ’nün gizli mesajlaşma sistemi Bylock’u kullandığı tespit edilen 28 yaşındaki Nagihan E. Önceki gün saat 11.00 sularında ikamet ettiği Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Yıldız Caddesi, 32/1 adresindeki evinde gözaltına alındı. Kapaklı TEM Büro ekipleri evde yaptıkları incelemede NagihanE.’ye ait olduğu öğrenilen pasaport, dizüstü bilgisayar ve cep telefonuna el koydu. 

 

KIZ KARDEŞİ DE KULLANMIŞ

 

28 yaşındaki Nagihan E.’nin ev kızı olduğu öğrenilirken, kız kardeşi Merve E.’nin de gizli mesajlaşma sistemi olan Bylock’u kullandığı ifade edildi. Merve E.’nin yurt dışında olduğu öğrenilirken, ablası Nagihan E. ise ekipler tarafından Kapaklı Polis Merkezi’ne götürüldü. Genç kız emniyette alınan ifadesinin ardından dün Çerkezköy Adliyesi’ne sevk edildi.

 

TEKİRDAĞ CEZAEVİ’NE GÖNDERİLDİ

 

Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen Nagihan E. tutuklanarak Tekirdağ Cezaevi’ne gönderildi. Diğer yandan genç kızın babasının da ÇESİAD üyeliğinden dolayı gözaltına alındığı ve daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.