TESKİ'den Çorlu'ya 20 milyon TL'lik üç proje

Teski Genel Müdürlüğü ve Çorlu Belediyesi arasında TESKİ'nin Çorlu'ya 2017 yılı içinde yapacağı yatırımlar hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

GÜNDEM 2.03.2017 21:39:00 0
TESKİ

ÇORLU BELEDİYESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Çorlu Belediyesinde gerçekleştirilen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa, Genel Müdür Yardımcıları Dr.İbrahim İçöz, A.Soner Ergin ve İ.Feyzi Ünal ve Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları katıldı. Toplantı süresince TESKİ Genel Müdürlüğü ve Çorlu Belediyesinin teknik ekibi de hazır bulundu.

 

“ÇORLU’YU ÖNEMSİYORUZ”

 

TESKİ olarak Çorlu’nun içme suyu, kanalizasyon ve  yağmur suyu problemlerini çözmek için canla başla çalıştıklarını kaydeden TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa “ Bu çalışmalarımıza daha da yenilerini eklemek için buradayız. Sizlere bu çalışmalar hakkında bilgiler vereceğiz. 2017 yılı içinde Çorlu ilçemiz için 3 adet yeni yatırımımız olacak. Bunlardan birincisi “içme suyu projesi”, ikincisi elektrik kesintilerinde yaşanan su kesintilerini önlemek amacıyla “jeneratör temini”, üçüncüsü ise “Yenice Atıksu Arıtma Tesisinin revizyonunun” yapılmasıdır. Çorlu bizim için çok önemli. Oldukça yüksek bir nüfusa sahibiz. Gece gündüz çalışarak vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarına yetişmeye çalışıyoruz. Çorlu’ya yapacağımız yüksek bütçeli bu işlerle Çorlu ilçemize verdiğimiz önemi ortaya koyacağız. Yapılacak olan bu yatırımların proje değeri yaklaşık 20 Milyon TL’dir.”dedi.

 

“SU KESİNTİSİ YAŞANMAYACAK”

 

TESKİ Plan ve Proje Dairesi Başkanı Recep Çalı Çorlu ilçesine yapılacak olan içme suyu projesi hakkında detaylı bir sunum yaptı. Çorlu’nun sağlıksız içme suyu borularından arınacağını ve yerine yeni sağlıklı bir içme suyu altyapısına kavuşacağının bilgisi verildi.Çorlu’da yaşanan elektrik kesintilerine bağlı olarak meydana gelen su kesintilerinin engellenmesi amacıyla TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından alınacak olan 22 adet jeneratör hakkında, TESKİ Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanı Hakan Atakan tarafından detaylı bir sunum yapıldı. Verilen bilgiler dahilinde; satın alınacak olan jeneratörlerin kurulmasının ardından elektrik kesilse bile su kesintisinin yaşanamayacağı dile getirildi.

 

SUNUM YAPTILAR

 

Son olarak TESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı personeli Yük. Çevre Mühendisi Tolga Kaygusuz, TESKİ’ye ait Çorlu’da bulundan arıtma tesisleri hakkında sunum yaptı. 2017 yılı içinde TESKİ tarafından Çorlu’ya yapılacak olan yatırımların üçüncüsü olan Yenice Atıksu Arıtma Tesisinin revizyon işlemi tamamlanınca, tesisin ileri biyolojik arıtma tesisi haline geleceği, bölgenin atıksuyunun en sağlıklı şekilde arıtılacağı ve standartlara uygun bir şekilde doğaya deşarj edileceğinin bilgisi verildi. Yapılan sunumlar katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi. Çorlu Belediyesi yetkililerince sorulan sorular, TESKİ yetkililerince cevaplandı ve topluca TESKİ’nin yapacağı bu yatırımların tüm Çorlu halkına hayırlı olması dilendi.