Milli İstihdamda Hedef Kitle Gençler

Çerkezköy TSO'da 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik ve İstihdam Destekleri' masaya yatırıldı. - İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen önceliklerinin genç işsizler olduğunu söyl

GÜNDEM 1.03.2017 21:20:00 0
Milli İstihdamda Hedef Kitle Gençler

Sosyal Güvenlik ile İŞKUR İl Müdürlükleri’nin Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğindeki ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik ve İstihdam Destekleri’ konulu bilgilendirme paneli Çerkezköy TSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.Panele Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da katıldı.Panelde açış konuşmasını yapan Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha Ülker programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

DAHA ETKİN YERE GELECEKTİR

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da panelin başarılı olacağına inandığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan istihdam seferberliği, Devletimizin desteğiyle daha etkin bir yere gelecektir” dedi. Çerkezköy’ün hem bölge hem de ülke genelinde önemli bir ticaret merkezi olduğuna dikkat çeken Ceylansanayicilere her tür katkılarından ötürü teşekkür etti. Projede başarılı olacaklarına inandıklarını kaydetti.

 

İL GENELİNDE

 

Panelistler arasında yer alan İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esennihai hedefin il genelinde istihdamı arttırmak olduğunu belirtip,  “Çalışma hayatında bu güne kadar dokuz teşvik gündeme geldi. Bugün istihdam destekleri konusunda daha açıklayıcı bilgiler vereceğiz.İstihdam, işsizlikle mücadele ve kayıt dışı ekonomi gibi hususların önemli gündem konularından biridir.Özellikle genç işsizlerimize iş vermek, istihdam sağlamak bizim için daha öncelikli bir konudur” dedi. Esen, Çerkezköy için öngörülen artışı ise yüzde 10 olarak ifade etti.

 

GÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ İLE

 

SGK İl Müdürü Fatma Derya Alan’da, “İş hayatında sivil toplum kuruluşlarıyla özel protokoller yapıp, istihdam taahhütlerini alarakTSO, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası başta olmak üzere diğer kuruluşlardan gelecek ilave istihdama göre işsizlere iş imkânı tanınacak.Bu projede bölgemizdeki istihdamın farkını hep birlikte ortaya koyalım. İnşallah sizlerin desteği ile iyi bir hedef yakalayacağımızda da inanıyoruz” dedi.

 

BÜROKRASİDEN YAKINDILAR

 

Arrdından Esen ve Alan katılımcıların sorularını tek tek cevapladı. Bazı işyeri sahipleri istihdam konularında prosedürlerin çokluğundan yakındı ve bunların pratikleştirilmesi yönünde çalışma yapılmasını talep ettiler. Etkinliğe hatiplerin yanı sıra Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban,Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan,  Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Seçkin, bürokratlar, özel hastanelerin yöneticileri, sanayiciler, STK yöneticileri ile yaklaşık 100 kişi katıldı.

 

Haber / Celal KARAKURT