Yer Gösterilmezse Ocakları da Çökecek

Makasçı Sokak civarında kaldırım yenileyecek olan Çerkezköy Belediyesi, Dörtyol Taksi esnafına, "15 gün içinde boşalt. Yıkacağım" tebliği yaptı. Alternatif yer gösterilmezse yıkım es

GÜNDEM 1.03.2017 21:18:00 0
Yer Gösterilmezse Ocakları da Çökecek

Çerkezköy Belediyesi, Gazi Osman Paşa Mahallesi Makasçı Sokak’ta bisiklet yolu ve kaldırım yenileme çalışmaları yapılacağı gerekçesiyle sokak girişinde 40 yıldır faaliyet gösteren Dörtyol Taksi Durağı için yıkım kararı çıkarttı. Dörtyol Taksi Durağı Başkan Vekili İrfan Ören, “Durağımıza beklemediğimiz bir sırada yıkım kararı çıkması karşısında şok olduk.Yıkım kararı önceki gün Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgörimzalı belgeyle tebliğ edildi. 15 gün süre tanındı. Yenilenen çalışmada kaldırım mesafesinden ötürü, boşaltmamız istendi. Aksi taktirde ilgili kanun maddelerince idari para cezası uygulanıp yıkım yapılacağı vurgulandı” dedi.

 

EN ESKİLERDEN BİRİ

 

Duraklarına yıkım kararı çıkması karşısında belediyeden  yeni durak yeri göstermesini de istediklerini belirten İrfan Ören, “Yapılan ve yapılacak çalışmalar belediyenin tasarrufunda olduğunu biliyoruz. Ancak bizlerin mağduriyetinin de göz önüne alınmasını, bizlere bir durak yeri belirlenerek verilmesini talep ediyoruz.Bu durak ilçemizin eski taksi duraklarından biri ve tam 40 yıldır bu noktada hizmet vermektedir. Durağımız 7/24 esasıyla beş araç ve 10 şoför ile hizmetini sürdürmektedir”dedi.

 

AKAY DURAK SÖZÜ VERMİŞTİ

 

Dörtyol taksi Durağı Başkanı Cevat Koru’da, “Belediye başkanımız Vahap Akay bir süre önce yaptığımız görüşmede bizlere Avrupa normlarında bir durak sözü vermişti.Ama ne zaman gerçekleşeceği konusunda net bir şey söylenmedi. Bize yer gösterilmeden yıkım kararı verilmesi bizleri şok etti.Bize tanınan bu 15 günlük süre çok az.Belediyeden bir an önce bize bir durak yeri göstermesini ve mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz”dedi.

 

Haber / Rüşa AYDEMİR