Altın hayaliyle dolandırdılar

İzmit'te yaşayan Nevzat Dinç, daha önce güvenlik işinde birlikte çalıştığı  Naci U.'nun altın vaadiyle kandırmasıyla şebekeye 30 bin TL'sini kaptırdı.

GÜNDEM 1.03.2017 13:01:00 0
Altın hayaliyle dolandırdılar

Edinilen bilgilere göre vaka şöyle gelişti: Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’te Bekirdere Mahallesi’nde oturan ve Tüyzüsler mevkiindeki Nikomedya Konutları’nda gece bekçiliği yapan Nevzat Dinç aynı mevkiide Yonca Sitesi’nin güvenlikçisi Naci U. ile tanıştı.

 

İZMİT’TE KONTROL ETTİRDİ

 

Tekirdağ’ın Saray ilçesi yeni bir dolandırıcılık vakası ile çalkalandı. Vakada İzmit’te oturan Nevzat Dinç adlı mağdurun telefonuna gelen altın fotoğraflarıyla başladı. Saray’dan arkadaşının gönderdiği altın fotoğraflarının ilgisini çekmesi üzerine Saray’a gelerek zanlılardan 2 adet küçük altın alan Dinç, bu altınları İzmit’te ki kuyumcuya götürerek gerçek olup olmadığını sordu.

 

30 BİN TL İLE SARAY’A GELDİ

 

Altınların gerçek olduğunu öğrenmesinin ardında şebeke ile tekrar irtibata geçen Dinç, bu altınlardan elinde 1500 adet olduğunu tanesini 170-180 TL’ye verebileceğini kaydetti. Bunun üzerine Salı günü 30 bin TL ile para ile Saray’a gelen Nevzat Dinç, önce arkadaşı Naci U. ile Saray girişinde buluştu. Burada kendini Ahmet olarak tanıtan Oral D. ile konuşan Dinç, yanında getirdiği 30 Bin TL’yi Demiralay’a teslim etti.

 

HALI ÜZERİNDE MUTLULUK POZU YARIM KALDI

 

Demiralay 10 dakika beklemesi gerektiğini ve hemen altınları getireceğini ifade ederek telefonunu kapatarak kayıplara karıştı. Durumdan şüphelenen Dinç soluğu karakolda aldı. Mağdurun ifadelerinden yol çıkan saray polisi olayın faillerini bir bir ele geçirirken, Muratlı’da yakaladığı Demiralay’ın telefonundan çıkan fotoğraflar olayın bir numaralı delili olarak kabul edildi. Oral D. dolandırdığı Dinç’in paralarıyla evinde halılar üzerinde mutluluk pozu verirken, sevinci 24 saat sürdü.

 

ADLİYEYE ÇIKARILDILAR

 

Şebekenin ilk ifadesinde Muratlı’dan 4 saatliğine kiraladıkları araç ile saraya geldikleri, Nevzat Dinç’in altına olan düşkünlüğünü bildikleri için böyle bir olay tezgahladılarını kaydetti. 30 bin TL’yi dörde bölmüşler. Paranın 12 bin 500 TL’sini Oral D. ile 12 bin 500 TL’sini Hayati K. alırken, Naci U. da 5 bin TL’yi alıyor. Parayı aralarında pay ederlerken, şebekenin hayallerini polis ekipleri bozdu. Zanlıların yakınları mahkeme öncesinde 30 bin TL para toplayarak Nevzat Dinç'e teslim ettikleri öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ