Sise boğulduk

Ülkenin batı yakası hakkında Afet Acil Durum Genel Müdürlüğü'nün sis uyarısının ardından etkili olan sis Marmara Bölgesinin neredeyse tamamında etkili oldu.

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 1.03.2017 10:18:00 0
Sise boğulduk

TÜM TRAKYA'YI ETKİSİ ALTINA ALDI

AFAD'ın sis uyarısının ardından önceki geceden itibaren İstanbul dahil olmak üzere, Trakya'nın bir çok ilinde sis etkisini gösterdi. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Yer yer devam etmekte olan sis hadisesinin akşam saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova başta olmak üzere bölge genelinde yer yer yoğun olması beklendiğinden, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir" denilerek vatandaşların sis hadisesine karşı olması istendi. Gece yarısı Çorlu'yu etkisi altına alan sise bir de elektrik kesintisi eklenince şehir adeta 18. yy İskandinav adasını anımsattı.

ZİRAİ AÇIDAN FAYDALI

Yatay görüş mesafesini 1 kilometrenin altına düşüren, sıcak hava dalgasının soğuk havanın üzerine çıkması sonucu oluşan sis, ilerleyen günlerde sıcak havanın hakim olacağının göstergesi olarak ifade edilirken, aynı zamanda yetkililerden alınan bilgilere göre hissedilen çisenti şeklindeki yağışın da zirai açıdan faydalı olduğu aktarıldı.

Haber/ Celal KARAKURT