"28 Şubat'ın Tahribatları Tam Olarak Kapatılmadı"

28 Şubat'a ilişkin açıklamalarda bulunan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türkiye'de 10 yılda bir askeri darbe yapıldığını veya teşebbüs edildiğini ve bunun çok farklı sebepleri oldu

GÜNDEM 28.02.2017 12:13:00 0

EN AZ 50 YIL GERİYE GÖTÜRDÜ

 

28 Şubat’ta bütün milletin mağdur olduğunu belirten Malkoç, “28 Şubat’ta hükümetimiz devrildi, partimiz kapatıldı, başörtüsü veya başka sebeplerle milyonlarca yavrumuzun eğitim hakkı elinden alındı, dini eğitim yok edilmeye çalışıldı. Bu milletin manevi gücü olan İslam’ın müesseselerinin pınarlarına beton, kaynaklarına zehir döküldü. 28 Şubat bu milleti en az 50 yıl geriye itmiştir. Hala da 28 Şubat’ın tahribatları tam olarak kapatılmış değildir” şeklinde konuştu.Malkoç açıklamasında şunlara yer verdi:

 

APO DA GÜLEN DE

VATANA İHANET ETT

 

 “Türkiye’ye zarar veren ve yabancılara alet olan iki insan vardır. Birincisi Abdullah Öcalan’dır PKK Terör Örgütü’nün elebaşı, diğeri ise Fetullah Gülen’dir, FETÖ Terör Örgütü’nün elbaşıdır. Her ikisi de eli kanlı terör örgütüdür ve her ikisi de bu millete, vatana ihanet etmiştir. FETÖ’nün tohumları çok eski yıllarda atıldı yabancıların bunda etkisi oldu. FETÖ’nün birinci görevi İslam dini ve Müslümanlık üzerinde tahribat yapma, Türkiye’nin çok önemli beyinlerini alarak bunları köleleştirdi.

 

GENÇLİĞİ KÖLE YAPMAYA ÇALIŞTI

 

FETÖ’nün bir diğer hedefi ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütün savunma mekanizmalarını yok etmekti. Fetullah Gülen çetesinin o dönem rahmetli Erbakan Hoca’ya karşı saldırması, hukuk tanımazlarla, demokrasiyi yıkmak isteyenlerle beraber olmasının sebebi buydu. Memleketin ve milletin hayrına olan hiçbir işte bu çetenin olumlu bir dahli yoktur. Gençliği kendisine köle yapmaya ve yabancılara ajan yapmaya çalışmıştır.

 

BİRİ İADE DİĞERİ HİMAYE

 

Bu çete 28 Şubat’ı da bu yönüyle desteklemiştir. Belli güçler Abdullah Öcalan’ı Türkiye’ye iade ederken aynı tarihte de Fetullah Gülen’i himayelerine almışlardır. Milletimiz bu oyunların farkındadır ve 15 Temmuz’da kendi iradesine, kendi geleceğine, demokrasiye, cumhurbaşkanına ve devletine sahip çıkmıştır. Bu tür olaylara bundan sonra kimse kolay kolay cesaret edemeyecektir ve cesaret etmeye kalkan haddini öğrenecektir.”

 

ÇIKACAK SONUÇ MİLLETİMİZİN KARARIDIR

 

Anayasa değişikliğinin TBMM’den geçtiğini belirten Malkoç, 16 Nisan’da milletin değerlendireceğini ve gerekli şekilde tercihini kullanacağını kaydetti. Malkoç, “Çıkacak olan sonuç milletimizin verdiği karardır. Muhalefetiyle, iktidarıyla, kamu denetçiliği kurumuyla, Anayasa Mahkemesi’yle bütün Türkiye’de ki herkesin kabulleneceği karardır ve inşallah ülkemiz için hayırlı olur” şeklinde konuştu.

 

Haber  Ahmet KILAVUZ