Türkiye Düşseydi İslam Düşerdi

Şair Dursun Ali Erzincanlı, Semerkand Vakfı Çerkezköy Şubesi'nin "Muhabbethane" programına konuk oldu. Erzincanlı, 15 Temmuz değerlendirmesinde, "Türkiye düşseydi İslam düşerdi"

GÜNDEM 27.02.2017 22:50:00 0
Türkiye Düşseydi İslam Düşerdi

Semerkand Vakfı Çerkezköy Şubesi, Ser Organizasyon ve Çerkezköy Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin ortak organizasyonu çerçevesinde düzenlenen ''Muhabbethane'' isimli programda sanatçı şairler Dursun Ali Erzincanlı ile Murat Belet'in yanı sıra oyuncu Nihat Sütçü Çerkezköylüler’in konuğu oldu.
 

MUHABBET İLAHİ BİR LÜTUFTUR

 

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Semerkand Vakfı Çerkezköy Şube Başkanı Aydın Şanlı konuşma yaptı. Şanlı, "Muhabbet sevgidir, hürmettir, vefadır, sadakattir. Muhabbet bir gönle girmenin gayretiyle tüm gönüllere hizmet etmektir çünkü gönül rabbimizin teveccüh mekânıdır. Gönüller fethedilerek birçok sorunun çözülebileceğini düşünüyoruz. Aile bireyleri ancak muhabbetin bereketli bağlarıyla birbirlerine kenetlenebilir. Bir toplum ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilerek sarsılmadan varlığını devam ettirebilir. Muhabbet insanlık için ilahi bir lütuftur.” diye konuştu.

 

MUHABBET TEVECCÜH KAPISIDIR

 

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram'ın da izleyici olarak katıldığı programda konuşmaların ardından sahneye oyuncu Hasan Nihat Sütçü çıktı. Kıraathaneci Haydar rolüyle seyircilerin karşısına çıkan oyuncu girizgah kısmını yaparak, sahneyi sanatçı ve şair Dursun Ali Erzincanlı'ya devretti. Hz. Muhammed (s.a.v.)'in hayatından bazı kesitleri seyircilere anlatan Dursun Ali Erzincanlı "Muhabbet rabbin teveccüh kapısıdır" diyerek başladığı söze yine rivayetler ile devam etti.

 

UHUD SAVAŞI HÜZNE BOĞDU

 

Hz. Muhammed (s.a.v.)'in hayatından bazı kesitleri seyircilere anlatan Dursun Ali Erzincanlı ilk olarak “FaranDağlan'nda Açan Sevgili" şiirini seslendirdi. Seyircilerin duygu dolu anlar yaşadığı alanda, Hz. Muhammet'in en küçük amcası olan Hz. Hamza'nın Uhut Savaşı'nda şehit düştüğü anı şiirle anlatan Erzincanlı dinleyicileri hüzne boğdu. Erzincanlı, Uhud Savaşı'nın inananlar için ayrı bir yere sahip olduğunu ifade etti.

 

ÖMER HALİSDEMİR ANISINA

 

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yaşandığı gece şehadete eren Astsubay Ömer Halisdemir'in babasına o geceyi telefon görüşmesinde anlattığı anı ''30 kuş'' şiiri ile seslendiren Dursun Ali Erzincanlı, "15 Temmuz'da nöbetlerde, meydanlardaydık. Şehir şehir dolaştık, herkes o gece keşke İstanbul'da, köprüde veya Saraçhane'de olsaydım diyordu. Herkes keşke şehit olsaydık diyordu. 0 gün eğer Türkiye düşseydi, İslam düşecekti. Dalgalanan al bayrağımız dünyadaki masum ve mazlumların umudu ve onlara güven veriyor" ifadelerini kullandı.

 

TEK VATANIMIZ TÜRKİYE

 

Anadolu topraklarının kucaklayıcı yapısına değinen Erzincanlı, "Bizlerin gideceği bir yer yok, tek vatanımız Türkiye" diyerek seyircilerden alkış aldı. Dursun Ali Erzincanlı okuduğu şiirlerde hem kendisi duygulandı hem de dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Dursun Ali Erzincanlı'nın yanı sıra izleyicileri mest eden program sanatçı Murat Belet'inokudğu ilahi ve şiirlerle devam etti.

 

Haber / Celal KARAKURT