Reklamda Beş Yıldızlı İcraatta Beşinci Sınıf

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin beş yıldızlı olduğuna dair reklam söylemler gerçekten reklam çıktı. Görevliler hastaya kaba muamelede bulunurken seyreden sağlıkçılar çekim yapan arkadaşım

GÜNDEM 26.02.2017 09:31:00 0
Reklamda Beş Yıldızlı İcraatta Beşinci Sınıf

Hastane çalışanlarından Mustafa Yağcı, Gökhan Teker’i darp etmeye çalışıp gazetecilik kartını aleni gasp etti. Hastane başhekimliği Yağcı için idari soruşturma talebiyle verdiğimiz dilekçeyi, “Usul hatalı” diye kabul etmedi.

 

Kamuoyuna tanıtılırken, “Beş yıldızlı” ibaresi kullanılan Çerkezköy Devlet Hastanesi, “Halkla ve hastayla ilişkiler”de yıldız fakiri. Önceki gün saat 15:10 da eşiyle birlikte sağlık kontrolü için hastaneye giden gazetemiz muhabiri Gökhan Teker önce görevlinin sinir hastası bir vatandaşa beraberinde hastane personeli ile, üç dört kişi birden üzerine çullanıp üstelik, “Ben devletin görevlisine el kaldırmam. Ama bu hastaneyi başlarına yıkacağım” diyen vatandaşa sert tutumunu cep telefonu ile görüntülemeye başladı.

 

BUNUN ADI CAHİLLİK

 

Vaka hastanenin kamuya açık, hiçbir özelliği ve mahremiyeti olmayan, hastane kameralarınca da sürekli gözetimde olan acil girişinde yaşandı. Hastane içindeki hastane çalışanları ve özel güvenlik görevlileri  hastaya müdahale etmesi gerekirken bir yandan hastaya kaba kuvvet uygulayıp bir yandan da bu olayı görüntülemeye çalışan gazeteciyi etkisiz hale getirme gayretleri üzerine vazife olmayan şekilde ve cahilce bir tutumla görüntü alınmasına engel olmaya çalıştı. İsminin Mustafa Yağcı olduğu öğrenilen bir başka cahil ve bilinçsiz güvenlik görevlilerinin tutumu ise tam bir fiyaskoya sahne oldu. Muhabirimiz Gökhan Teker’i yakasından çekip tartaklamaya başladı.

 

RESMEN GASP ETTİ

 

Basın mensubu olduğunu söyleyip basın kartını gösteren gazeteci Teker’in kartını da gasp ederek aleni suç işleyen Mustafa Yağcı hakkında şikayetçi olan Gökhan Teker Çerkezköy Cumhuriyet savcılığına giderek suç duyurusunda bulundu. Teker uzlaşmak istemediğini belirtirken saldırının şahsında basına ve basın özgürlüğüne olduğuna dikkat çekti.

 

BAŞHEKİMLİKTEN ÖRTBAS GİRİŞİMİ

 

Öte yandan bir skandal da hastane yönetiminin tavrında yaşandı. Marmara Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Şaban Kardeş hastane başhekimliğine yazılı başvuruda bulunarak Mustafa Yağcı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğuna dair bilgilendirme, saldırgan hakkında hastane başhekimliğince idari soruşturma başlatılması talebinde bulundu. Ancak Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimliği……............... , usule uygun olmadığı gerekçesiyle dilekçeyi kabul etmedi. Başhekimliğin bu tavrı örtbas girişimi olarak yorumlandı.

 

Marmara Haber Soruyor?

 

Hastanede vukuat yapsa dahi sinir hastası olduğu belli bir vatandaşa o şekilde sert ve kaba şekilde müdahale edebilir mi?

 

Sağlık çalışanları gözlerinin önünde gerçekleşen vakada etkisiz hale getirilmeye çalışılan vatandaşın görevliye hiçbir mukavemette bulunmadığına da tanık olmasına karşın uyarıda neden bulunmaz?

 

Sağlık çalışanları basının haber alma hakkını önce önleme, sonra şiddete başvurma, sonra gasp etme hakkına sahip mi?

 

Devlet Hastanesi’ne her görev için eleman alınırken liyakat aranıyor mu? Aranıyorsa hastane personeli hangi cüretle söz konusu tavırları sergileyebiliyor?

 

Hastane personelinden halk şikayetçi olacağı zaman başhekimlik harici başka nereye başvurabilir. Başhekimlik bu tavrıyla hastanede hastaya çalışan şiddetini, basına şiddeti ve gasp meşrulaştırmış sayılmaz mı? Bu vahim haberi okurlarımızla paylaşıyor takdiri milletimize takibini ise yargıya bırakıyoruz.

 

Haber / Şaban KARDEŞ