Dükanlı'ya kongrede üyelerden onay

Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi 2.Olağan kongresini önceki gün Ali İhsan Mandalı düğün salonunda yaptı. Kooperatif ortaklarının yoğun ilgi gösterdiği kongreye Kapaklı Kaymakamı Mehm

GÜNDEM 26.02.2017 09:28:00 0
Dükanlı

DİVAN BELİRLENDİ

 

Kongrede divan başkanlığına Saray Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Birlik Yönetim Kurulu üyesi Ali özen getirilirken, divan başkan yardımcılığına ise Hayrabolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Birlik Yönetim Kurulu üyesi Ümit Gökmen,Katip üyeliklere Kadir Kesik,Çetin Tutar oy birliği ile geçirildi. Kongre saygı duruşu ve akabinde istiklal marşının okunması ile başladı.

 

GÜNDEM MADDELERİ OYLAMAYA SUNULDU

 

Gündemin diğer maddeleri arasında yer alan faaliyet raporu, denetim raporu,gelir gider bilançosu okundu ve  bu maddeler üzerinde görüş bildiren olmayınca oylamaya sunuldu. Tek tek yapılan oylama sonucu bu gündem maddeleri oybirliğiyle kabul edildi.Gündemin altıncı maddesinde yönetim kurulu ve denetim kurulunun ibrası konuşuldu. Bu ilgili maddede üyeler tarafından oy birliği ile kabul edildi. Bu maddenin ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Divan Başkanı Ali Özen “ 2013 yılında kurulan bu kooperatifimizin kısa süre içinde başarılı olduğunu görmekten memnunluk duyuyoruz. Uzun yıllardır kooperatif başkanlığı yapıyorum böyle kısa bir süre içinde başarılı olan bir kooperatif daha görmedim” dedi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Gündemin diğer maddesinde ise tahmini bütçe görüşüldü. Tahmini bütçe 335 bin 635 TL olarak sunulurken, ilgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Gündemde kooperatifin 66.maddesi görüşüldü. Bu maddede borç ödemelerinin bakanlıkça 30 günlük sürenin 90 güne uzatıldığı kararı gündeme geldi ve yeniden yapılandırma kapsamında kooperatife borcu olanlar borcunu 90 gün içinde ödemeleri oy birliğiyle kabul edilerek karara bağlandı.

 

SEÇİMLERE TEK ADAY GİRDİ

 

Gündem maddelerinin görüşülüp oylanmasının ardından seçimlere gidildi. Seçimlere tek aday olarak giren Hasan Dükkanlı açık oy tasnifi ile yapılan seçimlerde oy birliği ile başkanlığa seçildi. Hasan Dükanlı Başkanlığındaki yeni yönetimde Adem Verici, Sanlı Özarda,Yılmaz Arat ve Nuri Akay yer alırken, denetim kurulunda Gökhan Vantürk,Şenol Aydoğdu yer aldı. Bölge Birliği delegelikleri Asil üyeliklerine:Hasan dükanlı,Adem Verici,yedek üyeliklere’de Yılmaz Arat ve Sanlı Özarda seçildi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Tekrar başkanlığa seçilen Hasan Dükanlı üyelere teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Dükanlı “ Kooperatifimizin ikinci kongresini gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan Kaymakam Mehmet Yüzer’e, Kapaklı Belediye Başkan Vekilimiz Yılmaz Saç’a, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ve yönetim kurulu üyelerine, Çerkezköy Esnaf Odası Başkanımız Ali Bozdağ ve yönetim kurulu üyelerine,Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sami İkizler’e,  CHP Kapaklı İlçe Başkan Vekili Seyfi Özgerçek’e, Belediye meclisi üyelerimize ve kooperatif başkanlarımıza, banka müdürlerimize,muhtarlarımıza  ve tüm katılımcılara da ayrı ayrı kongremize katılımları nedeniyle şahsın,yönetim kurulumuz ve tüm kooperatif ortaklarımız adına çok teşekkür ediyorum .Bu gün bizleri yeniden göreve getiren ortaklarımıza da ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Bu dönemde de kooperatif ortaklarımız ve kooperatifimiz için çok daha iyi çalışmalar gerçekleştireceğiz.Bu güne kadar olduğu gibi bundan böylede güveninize layık olacağız.kongremiz ilçemize ve bölgemize hayırlı olsun” diye konuştu.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Kongreye Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Yılmaz Saç, Kapaklı Eski Belediye Başkanı Enver Özel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye meclisi Üyesi Sami İkizler, CHP Kapaklı İlçe Başkan Vekili Seyfi Özgerçek, Hayrabolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Birlik Yönetim kurulu Üyesi Ümit Gökmen,Çorlu,Muratlı,Marmaraereğlisi,Şarköy ve Malkara Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Başkanları, Tekirdağ Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu,Çerkezköy ve Kapaklı mahalle muhtarları ile kooperatif ortakları katıldı.

 

Haber / Seyit SÜREN