"Fiili İşbirliği İmkânı Sağlandı"

MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Aslan, Almanya'daki Avrupa Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı'nın fiili işbirliklerine imkân tanıdığını söyledi.

GÜNDEM 26.02.2017 09:14:00 0

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği – MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Aslan, Avrupa Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı’nın katılımcılarına fiili iş birliği yapma imkânı tanıdığını söyledi. Ekonomi Bakanlığı Koordinasyonu ile, MÜSİAD ve Türkiye İhracatçılar Meclisi – TİM işbirliğinde, Almanya’nın Frankfurt şehrinde ilki düzenlenen ve kısaca ABİG diye adlandırılan Avrupa Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı’nı değerlendiren Aslan şube olarak katıldıkları toplantıda SİNPAŞ GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik’in tecrübelerinden yararlanma fırsatını da edindiklerini kaydetti.

 

YURT DIŞINDA İLK KEZ

 

Üyeler arası ticari ilişkilerin gelişmesi, ticaret hacimlerinin artması, yeni iş bağlantılarının yapılması ve üye firmaları tanıtmak amacıyla 2014 yılından itibaren MÜSİAD Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu tarafından organize edilen bölgesel iş geliştirme toplantılarının daha önce Sakarya, Trabzon, Adana, Kütahya, Antalya, Bursa’da gerçekleştiğini kaydeden Aslan yurt dışı açılımının ilk defa Almanya ile yapıldığını belirtti. Aslan ayrıca şunları söyledi:

 

B2B GÖRÜŞME İMKANI

 

“Türkiye ve Avrupa geneli şube ve temsilciliklerden stant bazında katılım sağlayan 80 üyemiz, kendi firmalarının tanıtımını yapma ve iş geliştirmeleri için B2B görüşmeler yapma imkânı buldular. Her geçen gün büyüyen ve üye sayısı artan derneğimizde, yapısı ve faaliyet alanı genişleyen sektör kurulları ve iş geliştirme komisyonu farklı bir formatta ve “İş Birliğinin Kalbi Frankfurt’ta Atacak!” sloganıyla gerçekleştirdiği Avrupa Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı’nda Avrupa’dan ve Türkiye’den toplamda 1000’e yakın firmanın bir araya getirdi. Aynı zamanda çok sayıda üye olmayan ziyaretçilerin de katılım gösterdiği programda fiili iş bağlantıları yapma imkânı sağlandı.”

 

ZİRVE YAPTI

 

Toplantıya Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı ile bürokratlar ile çeşitli finans kuruluşları ve firmalardan üst düzey yöneticiler,MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri,parlamenterler,MÜSİAD’ın yurt dışı ve yurt içinden çok sayıda şubesinden başkan, yönetici ve üyeler, Türk ve Alman girişimciler katıldı.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ