KAPAKLI'YA O ÜST GEÇİT YAPILACAK

Kapaklı'da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık üç ay önce bitirilmesi gereken ancak henüz başlanmayan üst geçit er geç yapılacak. Başkan Kadir Albayrak, "İleride projeyi

GÜNDEM 24.02.2017 21:46:00 0
KAPAKLI

17 Şubat Cuma günü gazetemizde ''Üst geçit projesi risk altında'' başlığıyla yer alan, çok sayıda kazanın yaşandığı Çerkezköy-Saray yolunda Kapaklı Belediyesi ile Karayolları arasında protokolü imzalanan üst geçit projesinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye açılmadığını ifade ettiğimiz habere ilişkin Başkan Kadir Albayrak'dan açıklama geldi.

 

İHALE EDİLMESİ BEKLENİYOR

 

17 Mayıs 2016'da Kapaklı Belediyesi ile Karayolları arasında üst geçit yapımı için protokol imzalanmıştı. Protokole göre üst geçidin sorumluluğu Karayolları’ndan alınarak Kapaklı Belediyesi'ne geçmiş, Kapaklı Belediyesi de büyük bir proje hazırlatarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin onayına sunmuştu.

 

MANDALI'NIN ÇABALARI SONUÇSUZ KALDI

 

Kapaklı Belediyesi tarafından hazırlanan proje Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak en yakın süre içerisinde ihaleye açılacağı ifade edilerek rafa kaldırılmış, ardından bir dizi girişimde bulunan Kapaklı Belediyesi Başkanı İrfan Mandalı bir sonuç alamamıştı.

 

KULİSLERE GÖRE…

 

Kapaklı cephesinden gelen açıklamalarda ise Büyükşehir'in ödenek noktasında sorun yaşadığı bu sebeple birtakım gecikmelerin yaşanabildiği yönünde anlayışlı bir tutum sergilense de diğer yandan gelen duyumlar ise Büyükşehir Belediyesi'nin aynı ilçeye peş peşe iki yatırımı başlatması durumunda diğer ilçelerin kıskançlık yaparak Başkan Albayrak'a baskı uyguladıkları yönündeydi.

 

KAPAKLI'YA YAKIŞACAK

 

Konuyu değerlendiren Başkan Kadir Albayrak habere ilişkin yaptığı açıklamasında diğer ilçelerin belediye başkanları ile bu tür konularda herhangi bir husumet içerisinde bulunmadığını ifade ederek, "Karayolları ile görüşmelerimiz devam ediyor. Protokolde şu an için bir sorun görünmüyor. İlerleyen dönemlerde projeyi ihale ederek, Kapaklı'ya yakışır bir üst geçit projesine imza atacağız. Konunun Kapaklı'ya yapılacak olan gençlik merkezi projesi ile uzaktan yakından bir ilişkisi yoktur" dedi.

 

O MADDE NE DİYOR?

 

Öte yandan geçtiğimiz yıl 17 Mayıs'ta imzalanan ve Karayolları 1. Bölge Müdürü İbrahim Halil Akgündüz ile Kapaklı Belediyesi Başkanı İrfan Mandalı'nın imzasını taşıyan protokolde yer alan protokolün iptaline ilişkin maddede, kabaca tabirle 31 Aralık 2016 tarihine kadar projeye başlanması gerektiği ifade ediliyor. Söz konusu maddenin protokolün iptaline sebep olabileceği bir yana dursun Büyükşehir cephesinden gelen itidalli açıklama ise kafa karışıklığına sebep oldu.

 

Haber / Celal KARAKURT