Kapaklı'dan geri dönüşüme destek

Kapaklı Belediyesi geri dönüşüm ve atık toplama çalışmalarının aksamaması için yeni ekipmanlar temin etti.  Ambalaj Atıkları Yönetim Planı kapsamında Kapaklı genelinde ambalaj atık toplama eki

GÜNDEM 24.02.2017 21:45:00 0
Kapaklı

MANDALI DUYARLILIK NOKTASINDA ÇAĞRIDA BULUNDU

 

“Daha önce yerleştirilmiş olan ambalaj atık toplama ekipmanlarında olduğu gibi yeni ekipmanlara da sadece kağıt, plastik ve metal ambalaj atıkları atılması gerekiyor. Cam ambalajların cam kumbaralarına, diğer evsel atıkların da çöp konteynırlarına atılması konusunda da vatandaşlarımız dikkat etmelidir'' diyen Başkan Mandalı, vatandaşların daha duyarlı olması gerektiği noktasında uyarıda bulundu.

 

BİNLERCE AĞACIN HAYATINI KURTARDI

 

Başkan Mandalı açıklamasının devamında '' 2016 yılı içerisinde 346 ton kağıt, 73 ton plastik, 4 ton metal ve 180 ton cam olmak üzere toplam 602 ton ambalaj atığı ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırdık” diyerek, 1 ton kağıt atığın geri dönüşüme kazandırılmasıyla 17 ağacın kesilmekten kurtarıldığını ifade etti. Kapaklı Belediyesi olarak 2016 yılı içerisinde 5 bin 882 ağacı kesilmekten kurtardıklarını kaydeden Mandalı, atık toplama ekipmanlarını daha da arttıracaklarının sinyalini verdi.

 

YÜKLÜ ORANDA ATIĞI BELEDİYE GELİP ALIYOR

 

Vatandaşların evlerinden çıkan ambalaj atıklarını kendisine en yakın ambalaj atık toplama ekipmanına atabileceğini ifade eden Başkan Mandalı “ Vatandaşlarımız atıklarını atık getirme merkezine getirebilir yada taşıyamayacağı kadar çok ambalaj atığı var ise 444 80 59'dan  Temizlik İşleri Müdürlüğümüzü arayarak kapısından alınmasını sağlayabilir” dedi.