Hayalet Tren!

Uzunköprü – Çerkezköy - Halkalı tren hattı, "Yolcu az" diye iptal edilmiş, 7 bin Uzunköprülü'nün imzasıyla geri dönmesine karar verilmiş, 1 Mart'a vade biçilmişti. Ama henÃ

GÜNDEM 24.02.2017 21:39:00 0
Hayalet Tren!

Geçtiğimiz yıl şubat ayında yolcu sayısının az olmasından dolayı seferden kaldırılan Halkalı-Uzunköprü hattının yeniden açılması için Uzunköprü Belediyesi ile Kent Konseyi'nin ortak çalışması neticesinde toplanan 7 bin imza Uzunköprü Kaymakamlığı'na iletilmişti. Daha önce 1 Mart'ta söz konusu hattın açılacağı yönünde bilgilendirilmede bulunulmasına rağmen henüz yayımlanmış resmi bir bildiri bulunmaması kafalarda soru işareti uyandırdı.

 

7 BİN KİŞİ İMZALADI

 

Trakya'da demiryolu yenileme çalışmalarının ardından 3 yıl sonra, 20 Ekim 2015 tarihinde başlanan Çerkezköy-Kapıkule-Çerkezköy ve Halkalı/Çerkezköy-Uzunköprü-Çerkezköy/Halkalı tren seferleri 15 Şubat 2016 günü yolcu sayısının az olmasından dolayı kaldırılmıştı. Uzunköprü– Çerkezköy / Halkalı tren seferlerinin iptal edilmesi kararının ardından Uzunköprü Belediyesi ve Uzunköprü Kent Konseyi birlikteliğinde bir imza kampanyası düzenlenmiş ve vatandaşlarda ‘Trenimizi geri istiyoruz’ adı altında düzenlenen imza kampanyasına yoğun katılım göstererek 7 bin imza toplanmıştı. Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, toplanan imzaları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na iletilmesi için Uzunköprü Kaymakamlığı’na teslim etmişti.

 

BAŞKAN İŞBİLEN MÜJDE VERMİŞTİ

 

Uzunköprülüler’in tren talebi üzerine harekete geçen TCDD İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü tren seferlerin yeniden başlatılması için TCDD Genel Müdürlüğü’ne yeni bir teklif sunmuştu. İlgili teklifin TCDD Taşımacılık A.Ş tarafından değerlendirildiği ve Kapıkule-Halkalı hattında karşılıklı olmak üzere iki trenin yeniden seferlerine başlayacağı bilgisine ulaşıldı. Tren seferlerinin sabah 07.00 ile akşam 18.00 olarak faaliyete geçeceği ifade edildi. Konu üzerine açıklama yapan Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, "Uzunköprü Belediyesi olarak tren seferlerinin yeniden başlaması için elimizden geleni yaptık. Halkımızın isteği de karşılıksız kalmadı. Bu konuda Uzunköprü halkına teşekkür ediyoruz. Tren seferlerimiz 1 Mart'ta başlayacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

 

İSTASYONLARA BİLDİRİ GELMEDİ

 

Uzunköprü Belediyesi'nin girişimlerinin neticesinde TCDD cephesinden gelen yanıtın akabinde Başkan İşbilen'in müjde vermesinin ardından 1 Mart'ta başlaması gereken Uzunköprü–Çerkezköy / Halkalı tren hattı için henüz yayımlanmış bir bildiri bulunmuyor. Öte yandan şubat ayında yolcu sayısının az olması gerekçesiyle iptal edilen tren seferin yanı sıra daha az yolcu kapasitesiyle hareket eden başka sefer hatlarının bulunması kafalarda soru işareti uyandırdı.

 

Haber / Celal KARAKURT