Hobi Bahçelerinde Talep Arttı

Süleymanpaşa Belediyesi'nin iki yıl önce başlattığı hobi bahçeleri projesinde yeni dönem kuralara çekildi. İlgi giderken artarken talep bu sefer arzı da geçti.

GÜNDEM 24.02.2017 21:33:00 0
Hobi Bahçelerinde Talep Arttı

Süleymanpaşa Belediyesi’nin Bıyıkali Mahallesi’nde oluşturduğu Hobi Bahçeleri’nde yeni dönem kura çekimleri yapıldı. Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik Merkezi’nde çekilen kura ile 23 kişi daha hobi bahçelerinden faydalanmaya hak kazandı. Belediye tarafından bahçesi olmayan ve tarımla uğraşmak isteyen vatandaşlar için gerçekleştirilenHobi Bahçeleriprojesi 2015 yılında hizmete girmiş ve vatandaşların yoğun talebi ile karşılanmıştı.

 

23 YENİ TALİHLİ

 

Yeni dönemde hak sahiplerinden 19 kişi hobi bahçelerinden yararlanmaya devam etmek istediğini beyan ederken, geri kalan 23 bahçe için kura çekimi yapıldı. Toplam 5,5 metrekare bahçesi olan 42 ahşap kulübeden oluşan Hobi Bahçeleri’nden 23 tanesi için 37 kişi başvuruda bulundu. Kura çekimine Eşkinat ve Yağcıoğlu’nun yanı sıra belediye meclis üyeleri ve hobi bahçelerinden yararlanmak için başvuran vatandaşlar da katıldı.

 

HAYIRLI HASATLAR DİLEDİ

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu’nun da katılımıyla yapılan kura çekimi ile 23 bahçenin yeni sahipleri belirlendi. 23 asil talihli dışında 5 yedek isim daha tespit edilirken, Belediye Başkanı Eşkinat, hobi bahçelerinden yararlanmaya hak kazanan talihlileri tebrik ederek hayırlı hasatlar diledi. Hobi bahçelerinin yeni sahipleri bu hizmetten toplam 500 TL bedelle bir yıl boyunca faydalanabilecek. Anahtar teslimleri ise 1 Mart 2017 tarihinde yapılacak. Öte yandan talebin arzı geçmesinden ötürü belediye tarafından ilave bahçeler tasarlanması da bekleniyor.

 

Haber / Rüşa AYDEMİR